Läsarfråga: Kommer ICS uppdateringen snart?

Först och främst vill jag tacka för en intressant blogg. Jag är inne varje dag och läser om Axel och dina senaste funderingar och nyheter. Jag äger också en Acer Iconia Tab A500 och funderar när/om vi kommer att få den nya Android 4.0 också? Eller är det dags att leta en ny tabb redan?” – Jenny

Hej Jenny.

Tack för att du tycker om bloggen, trots att den är lite fragmenterad i sitt innehåll. I dagsläget så kan jag rapportera att ICS kommer till våra surfplattor, vilket är uppgifter direkt från Acer. Dessvärre har dom tänkt erbjuda den uppdateringen tidigt nästa år, inte under 2011. Om det skulle vara en anledning att köpa en ny platta för dig vet jag inte. Kanske för den som är absolut ”hardcore”. Själv tänker jag vänta och har ingenting emot att göra det heller.

Som vanligt kommer det troligen att vara en massa inkörningsproblem med ICS till en början och operativsystemet vi får på plattorna kommer nog att vara närmare 4.1 än 4.0. Ju längre tid det tar, desto bättre utbud med mjukvara finns det att se fram emot.

Asus lanserar sin Kal-El strax (Nov) och jag fick lite pirr i köpnerven, men jag har bestämt mig för att vänta tills jag är 100% säker på att plattformen får fotfäste. Dessutom lär ju priserna falla rätt så ordentligt, så det är bara att göra sig till tåls.

Som vanligt får du gärna höra av dig igen om du känner att svaret inte var tillfredställande.

Ha en trevlig kväll.


Kommentarer

2 svar till ”Läsarfråga: Kommer ICS uppdateringen snart?”

 1. Jag hittade denna artikel.
  http://t.co/t4WgJdU7 (http://theunderstatement.com/post/11982112928/android-orphans-visualizing-a-sad-history-of-support)
  Den belyser ett problem med android. Kändes lite relevant. Själv hoppas jag på ICS. Rootning kan *ibland* vara lösningen, tex min gamla legend kör 2.3.7 medans min EVO 3d ”bara” kör 2.3.4 (nog för att .5 – .7 bara är småuppdateringar och inget som påverkar telefonen eller ens upplevelse).

  HTC har sagt att ICS ska komma till flera av deras nyare telefoner typ sensation, evo 3d mfl. Men detta kommer ta iaf 6 månader och under tiden lär htc, samsung mfl släppa iaf 3 nya enheter vardera med ICS.

  Nåja. Skulle bara länka 🙂

  1. Jag håller fullständigt med. Lite synd att listan avser den Amerikanska marknaden, men det är nog inga problem att översätta till Europeiska modeller. ICS borde vara slutet på ”uppgraderingshelvetet” för Android användare. Men det återstår ju givetvis att se. Något man bör ta i beräkningen är att det inte är varken Google eller Androids fel. Allt kan skyllas på hårvarutillverkarna som helt enkelt stoppar uppdateringen för att man ska köpa en ny telefon. Google hade kunnat undvika detta genom generisk hårdvara och mjukvara, vilket deras Nexus modeller har. Om man vill ha en telefon som räcker ett tag så bör man sikta på Nexus serien.