Läsarfråga: Jakt och mat

Fråga: Vad jagar du i skogen?

Svar: Det enkla svaret är att jag inte är en jägare, vilket kan verka konstigt i och med att jag gillar vildmarkslivet. Jag fiskar gärna och älskar alla former av kött, men när det gäller just kött så är det ifrån våra utsökta slakterier på orten, eller min bror som är en duktig jägare. Pratar vi kött så är vilt i form av älg och ren är en favorit men oftast blir det förstås korvar av olika slag. Dessa är enkla att grilla och barnen känner sig genast mycket större när dom själva kan laga till sin mat. =)

Att köpa kött är dock det normala förfarandet då jag föredrar att professionella har skött om djuret innan dess slutdestination. Om jag skulle tvingas till det, för överlevnad exempelvis, så skulle jag dock inte tveka att döda djur själv för att rädda mig eller min familj. Orsaken är inte att jag inte kan jaga, utan att jag föredrar att leva av naturen på ett lite annorlunda sätt.

Det jag föredrar mest av allt när jag är ute i skogen är alternativa måltider bestående av naturens eget skafferi. Vi har väldigt mycket bär och ätbara växter på sommaren, men på vintern så får man ta med sig provianten själv.

Jag vill passa på att säga att jag inte har något emot jakt på djur. Jag vet att djuret levt ett bättre och värdigare liv om jag köper lokalt producerat än något som Scan slaktat i Polen, men nog sagt om detta.

Hoppas detta var svar på din fråga, annars är det bara att fråga igen. =)

Ha en trevlig dag.