Hej ITPiraten. Jag har ett problem med att min ISP byter IP till min server hela tiden. Jag har försökt en massa ”no-ip” tjänster men vill hitta något enklare. Jag använder FTP och PLEX på servern och behöver ibland flytta filer fram och tillbaka. Detta blir svårt eftersom servern ständigt har en ny IP när jag behöver den. Hur ska jag göra? /Johan

Hej Johan.

Ditt problem är mindre än vad du och många andra tror. Jag har fått denna fråga flera gånger och tänkte att det var dags att presentera den som ett inlägg.

Surfa helt enkelt in på www.plex.tv och logga in mot din server. Väl där går du till Inställningar->Server->Fjärråtkomst. Där har du både din publika och privata IP. Nu behöver du bara uppdatera din FTP klient för att matcha uppgifterna på extern IP och sedan är du klar. Enkelt eller hur.

Du behöver ingen extra mjukvara eller gormig ”free IP” lösning, det enda du behöver är din Plex. =)

 

Ha en trevlig dag och kommentera gärna detta inlägg om du har någon fler fråga eller om detta inte löste ditt problem.

Categories:

Tags:

Comments are closed

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.