Läsarfråga: Har knivarna blivit dyrare?

Håkan frågar: Är det bara jag eller har knivarna blivit väldigt dyra på senaste tiden?

Svar: Hej Håkan. Nej, det är inte bara du. Knivar har stigit i pris det senaste året och på vissa fronter så ser man nästan en fördubbling. Orsaken sägs vara Covid och problem med tillgången på stål, men jag är lite skeptisk själv.

Troligen så har många passat på att pressa upp priserna lite extra, eftersom dom allt mer fallande priserna på knivmarknaden har gjort att lönsamheten stegvis fallit bort dom senaste åren. Tillverkare från Kina har fått upp kvalité och som vanligt när Kina är inblandade så tar dom stegvis över marknaden.

Men givetvis har den pågående pandemin orsakat stora problem för vissa, som i sin tur drivit upp priserna. Vi får se om dom sänker priserna när detta är över. Vad tror du? ?

Ha en bra dag.


Kommentarer

2 svar till ”Läsarfråga: Har knivarna blivit dyrare?”

 1. Profilbild för Peter Arvidsson
  Peter Arvidsson

  Det stämmer att priserna på stål har gått upp enormt. Inom vissa industrier är det inte ens möjligt att få fatt i en del stålkomponenter ens om de bara väger några gram.
  Dessutom har fraktkostnader skjutit i höjden och mångdubblats senaste året.

  Så tyvärr är det nog i många fall helt sanna prishöjningar…

  1. Profilbild för Urban

   Så är det förstås. Vad jag menar är att även lagervaror som inte borde påverkas av dessa höjningar i någon större utsträckning troligen fått sig en höjning ändå. ☺️