Läsarfråga: Håller Android på att dö ut?

Johan undrar: Håller Android på att dö ut? Jag har väntat på en telefon som ska ersätta min nuvarande Huawei P30 Pro men det verkar hopplöst.

Svar: Först och främst vill jag säga att jag förstår hur du känner. Jag hade samma känsla för drygt ett år sedan nu, vilket gjorde att jag slutligen bytte till iOS på heltid.

Problematiken är att i princip alla Android telefoner är exakt likadana. Företag släpper en riktigt bra telefon, sedan sämre telefoner. Möjligheten att göra ”nästa bästa” lockar inte längre tillverkarna, det är helt enkelt en för stor risk att experimentera.

Om du i dagsläget har en Huawei P30 Pro och du inte har några problem med den, som exempelvis batteriproblem, så finns det absolut ingen anledning att längta efter något bättre. Risken att du skulle hitta något bättre är väldigt liten. Även om du hade kört över din P30 Pro med gräsklipparen så skulle jag nog rekommendera att du köper en ny P30 Pro över något annat, det var en så pass bra telefon och den är det fortfarande.

På många sätt var just P30 Pro modellen i gränslandet där Huawei tappade möjligheten att ha Googles tjänster. Samtidigt var det en väldigt kompetent telefon med väldigt lite problem. Batteritiden är fantastisk, kamerorna är riktigt bra, processorn är riktigt snabb och ljudet riktigt bra. Vad mer kan man önska sig.

Håll kvar i din telefon och känn lugnet. Man vet inte vad Huawei har i bakfickan och kanske är det inte långt ifrån att dom fått igång sitt eget ekosystem.

Den som väntar får se. =)

Ha en bra dag.