Läsarfråga: Apple One?

Fredrik frågar: Vi har en hel del Apple saker i familjen och funderar om Apple One är värt det? Vad har du för åsikt?

Svar: Det enkla och snabba svaret är ”Ja, det är värt det”. Men det beror ju givetvis på situationen. Jag vet inte hur många ni är i er familj, så jag kommer att anta att ni är 2 vuxna och 2 barn, vilket känns som standarden idag. =)

Apple Music kostar 149 kr/månad för familjen, Apple Arcade kostar 59 kr/månad för familjen, Apple TV+ kostar 59 kr/månad och slutligen kostar iCloud 29 kr/mån för 200 GB lagring. Det är tjänster för 296 kr i månaden.

Apple One, som innefattar alla tjänsterna ovan kostar 199 kr/månad för hela familjen… Så allt beror på vilka tjänster som ni använder, förstås.

Säg att ingen använder Apple Music eller Apple TV+, då är det billigare att ta familj varianterna på dom övriga två tjänsterna. Logiskt tänkande gäller alltid.

Om jag tar vår familj som exempel så lyssnar jag och min fru på Apple Music. Barnen har Spotify istället. Vi har alla iPads, men barnen har Android telefoner istället för iPhones, vilket gör att 200 GB lagring på iCloud räcker gott och väl. Vi tittar inte på Apple TV+ överhuvudtaget. Jag är den enda som spelar på Apple Arcade och det är väldigt sporadiskt.

149+59+29 kronor är vår kostnad i dagsläget vilket ger en total på 237 kr/månaden. Detta gör att vi i princip får Apple TV+ och en billigare avgift med Apple One. Rent logiskt bör jag alltså välja Apple One istället för att abonnera på separata tjänster, eftersom det blir billigare varje månad.

Som sagt beror det på situationen och vilka tjänster man använder. Ta rätt på priserna och vilket behov ni har, sedan är det bara att summera och se vad som är billigast.

Ha en trevlig dag.