iPhone 12 vs iPhone 11 Pro Max

För drygt en vecka sedan så köpte jag en ny iPhone 12 till min fru. När den var igång ordentligt så tog jag över ett tag, för att se hur mycket spö min ”gamla” iPhone 11 Pro Max skulle få mot den nya ”budgetmobilen” från Apple.

Till skillnad från vad många tror så var skillnaden inte speciellt märkvärdig. Nätverk (WIFI) visade sig vara nästan exakt lika mellan bägge telefonerna. När det gäller mobil mottagning så har jag inte märkt någon avsevärd skillnad heller. Vid Benchmark så skiljer det sig litegrann, men väldigt lite. Även i tunga 3D Mark tester så är 11 Pro Max snabbare på vissa saker, iPhone 12 på andra.

Där iPhone 12 skiljer sig jämfört med iPhone 11 Pro Max är i storlek, vikt och batteritid. iPhone 11 Pro Max är större, väger mycket mer och har mycket längre batteritid.

I min ringa mening så kanske iPhone 12 inte är för alla. Många skulle nog vara väldigt nöjda med föregångaren, i alla fall om man ser till 11 Pro/11 Pro Max.

Allt jag skrivit här ovanför är anledningar till varför jag för närvarande inte har en iPhone 12/12 Pro i handen. Jag är väldigt nöjd med min iPhone 11 Pro Max, men främst behöver jag verkligen en telefon med samma batteritid. Den aspekten är absolut mest uppskattat av mig, som ofta befinner mig i situationer där det kan vara länge mellan laddningarna.

Jag ser verkligen fram emot alla tester på iPhone 12 Pro Max, när den släpps. Det är dom som avgör om det blir någon ny version, eller om det blir en iPhone 13 Pro Max istället.

Apple är för övrigt skyldiga mig pengar, så jag har inte tänkt köpa någon telefon före Tim öppnat plånboken och betalat mig det dom är skyldiga… =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.