Läsarfråga: Den mest prisvärda Bushcraft & Outdoor kniven

Johanna Frågar: Hej Urban. Vad är den mest prisvärda Bushcraft / Outdoor kniven du kan rekommendera? Den ska inte vara någon dålig kniv utan kunna hänga med och användas till allt. Jag har letat över hela Internet men vet inte vad som är bäst. Hoppas du kan bistå med hjälp. Tack för en fantastisk hemsida. /Johanna

Svar: Hej Johanna. Jättekul att du tycker om hemsidan. När det gäller den mest prisvärda Bushcraft kniven jag känner till så faller blicken direkt mot Morakniv. Faktum är att det går att få tag på deras ”top-of-the-line” modell Garberg för riktigt fint pris nuförtiden. Exempelvis hittar du den hos Widforss för bara 695 kr med Multi-Mount slidan. Jag har en likadan själv och har använt den i flera år nu, den är riktigt fin och gör allt man någonsin kan kräva av en kniv ute i skogen.

Om du har något emot Morakniv, vilket jag inte tror någon har, så finns det lite andra knivar som jag också föredrar ute i skogen. Vi hittar bland annat Terävä Jääkäripuukko från Finska Varusteleka.com. Dom är både tillverkare och enda stället man kan hitta Terävä knivarna på. Det finns några olika modeller och storlekar, men alla har styrka och simpel design som grundstomme.

Priset på en 110mm Terävä Jääkäripuukko är ungefär 779 kr med läderslida, men går även att köpa utan för 429 kr. Om man vill tillverka sin kniv själv så går det också att bara köpa bladet från kniven. Möjligheterna är många. Jag ska göra en test på Terävä Jääkäripuukko i framtiden, men har inte haft tid riktigt ännu. Det är fantastiska knivar och kanske till och med slår ut Morakniv Garberg från prispallen.

När det gäller billigare knivar från exempelvis Stabiloterm, Hultafors och övriga billiga knivtillverkare så är det inte något jag rekommenderar. Detta inkluderar givetvis även billigare Morakniv knivar. Visst kan du få kniven billigare, men då får du också räkna med att kvalitén är därefter. Risken att man skadar sig med en billig skräpkniv ute i skogen är stor eftersom man skippar kvalitén, hållbarhet och säkerhet för att spara några kronor.

Hoppas detta hjälpte dig lite på vägen Johanna, annars är det bara att höra av dig igen.

Ha en bra dag.

Notera att detta inlägg är 2 år gammalt. Tänk på att 2 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta senare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

februari 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.