Läsarboom…

Jag vet att jag är lite tyst om statistik på hemsidan, men tro inte att jag struntar i siffrorna ändå. Det som egentligen driver mig till att skriva på bloggen är nämligen du, jepp, just du som läser denna text. Min enda form av motivering är att det jag skriver blir läst, vad är annars själva idén med att skriva. =)

Under dom senaste månaderna så har antalet ”unika läsare” ökat markant, vilket gör mig glad och får mig att vilja skriva mer och bättre än någonsin. Tyvärr kommer ofta saker i vägen för det jag helst skulle vilja göra. Men då jag började testa knivar, telefoner och andra saker så lovade jag mig själv att min hobby inte skulle orsaka att jag försakade familj, vänner eller arbete. Vilket har fungerat väldigt bra, än så länge.

UrbanFjellstrom.se är inte en stor och enormt populär hemsida på Internet. Den är lagom och hanterbar för mig, baserat på hur mycket tid jag har möjlighet att lägga ned varje vecka. Samtidigt är mina läsare otroligt lojala och trevliga, vilket gör att man verkligen vill vara till hjälp och skriva om allt intressant som händer. Stunder som jag inte har något nytt att skriva om verkar inte påverka majoriteten av läsarna, medan stunder då jag skriver mycket gör att allt fler hittar hemsidan på Internet.

Jag har börjat få in mycket mer önskemål om tester på olika knivar och utrustning, vilket är mycket trevligt. Att hitta saker att skriva om är faktiskt en stor del av den konstruktiva processen. Att läsare själva beskriver vad dom vill veta mer om är således en bonus för mig. Samtidigt hålls jag ”ajour” rörande vad som är vad på ”knivfronten” just nu.

Dom som följt mig under flera år vet att jag inte kastar runt siffror och ogärna vill ”skryta” på något sätt. Jag kommer inte att göra undantag i detta inlägg heller, men kan avslöja att antalet unika läsare per dag har ökat med väldigt mycket sedan förra året samma datum.

Jag har dessutom tagit mig tid att analysera alla besök från 2018-11-20 till 2019-11-20 och har försökt få fram hur många läsare som ständigt återkommer, mina så kallade ”trogna följare”. För att göra detta har jag filtrerat bort alla som inte stannar mer än 5 minuter för att läsa mitt innehåll. Detta för att undvika personer som hittat min sida av misstag eller ”bottar” som indexerar hemsidan med jämna mellanrum. Jag har dessutom bara räknat unika IP nummer som återkommer fler än 72 gånger på ett år, det vill säga minst 6 gånger i månaden, varje månad.

Om mina siffror stämmer så har jag… *trumvirvel*…

141 296 läsare

Jag behöver väl inte ens säga hur glad jag är över detta. Jag trodde att jag hade en tredjedel av den siffran, i bästa fall.

Så, för att inte dra ut på detta hur länge som helst så vill jag bara säga några ord till. Tack för att du läser, frågar och tipsar. Utan dig hade min hemsida inte varit vad den är idag.