ITPiraten analyserar dagsläget!

När man sitter och letar runt bland information på nätet så hittar man snart ett mönster. Smartphone marknaden har totalt förblindat konsumenter och hamnat lite i skymundan av det krig som utspelas varje dag.

Apple och Microsoft har börjat sitt korståg mot Google och deras Android telefoner. Det lustiga är att båda riktar in sig på tillverkare av hårdvaran istället för själva Google. Kan det vara så att dom inte vill stöta sig direkt med annonsjätten?

Trots att HTC, Motorola, LG och övriga tillverkare är utsatta för påtryckningar och stämningar hela tiden så är det faktiskt Samsung som är mest i blåsvädret. Då detta är den största och bästa tillverkaren av Smartphones idag så är det också väldigt logiskt att slå ned på just dom.

Apple förlorar kunder, HTC får fler kunder i USA men oförändrat i Europa, Samsung får fler kunder i Europa och lanserar snart sitt flaggskepp Galaxy S II i USA. Något som Apple desperat försöker förhindra genom att stämma dessa för allt och inget. Varje gång Apple försöker stämma en tillverkare så verkar det vara viktigare att förhindra försäljningen i främst USA, genom att försöka påverka den Amerikanska och Internationella handelskammaren.

Apple är ju historiskt duktiga på att stämma andra företag, men oftast helt utan resultat. Däremot har dom själva blivit stämda av olika parter som inte vanligtvis är med i ”smartphone kriget”.

Nokia stämde Apple för att dom stulit antenn teknologi som är patenterad, dom vann också och summan blev ett lyft för Nokia som haft det jobbigt den senaste tiden. Apple har tvingats betala för alla sålda iPhone och iPad enheter och ska även betala en licensavgift till Nokia varje år och såld enhet tills Apple eller Nokia går under.

Nåja, blåsväder är det i mobilvärlden. Vi får se när det ebbar ut.