ONOFF går i konkurs!

IT24 rapporterade nyss att den svenskägda hemelektronikkedjan Onoff, med 67 butiker i Sverige och ytterligare 7 i Baltikum och Finland, försätts i konkurs. Bolaget grundades år 1982 och har ungefär 900 anställda.

Onoffs grundare Hans Westin och ordförande Sten Schröder informerade personalen på huvudkontoret i Upplands Väsby strax efter lunchtid idag, enligt uppgifter till IT24.

Samtliga anställda på företaget har varslats om uppsägning.

I ett meddelande till samarbetspartner och anställda skriver ordförande Sten Schröder att man under lång tid försökt sälja bolaget:

”Flera kostnadsrationaliseringsprogram har genomförts samtidigt som förhandlingar har förts med ett antal olika intressenter om att sälja eller fusionera företaget. Förhandlingarna har varit långt gångna, men dessvärre inte lett till någon slutlig affär”, skriver han.

IT24 har i en lång rad artiklar uppmärksammat det pågående priskriget i hemelektronikbranschen. Jätten Mediamarkt dras fortfarande med enorma förluster, medan e-handlaren Netonnet såldes till konkurrenten Siba tidigare under året.

Enligt årsredovisningen för helåret 2009 omsatte Onoff drygt 3 miljarder kronor i Sverige, med en nettoförlust på 44 miljoner kronor.

Tråkigt när jättar faller, men detta är nog inte den största jätten som faller den närmsta tiden.

Ha en bra dag.