Microsoft kräver ersättning av Samsung

Enligt uppgifter från den Koreanska nyhetstidningen Maeil Business Newspaper så har nu Microsoft krävt 15 dollar per såld telefon av Samsung. Det ska ryktesvis röra sig om ett patent som Microsoft har och Android bryter mot. Hur Samsung svarar på detta vet ingen ännu, men HTC har tidigare fått samma ”krav” från Microsoft och då gått med på att betala en ännu okänd summa per såld telefon.

I Samsungs fall rör det sig om hundratals miljoner dollar, då dom sålt gigantiska mängder mobiltelefoner med operativsystemet Android. Analytiker hävdar dock att Samsung ska förlika sig med att dom även i fortsättningen kommer att tillverka Microsofts Windows Phone 7 telefoner. Något som troligtvis skulle gagna Microsoft betydligt bättre än pengarna dom skulle få genom deras krav.

Hur detta går får vi se. Det känns bara så dumt att alla ska bråka med Samsung bara för att det går bra för dom. Man får hoppas att Microsoft inte slutar som Apple, eftersom dom redan i dagsläget är väldigt små på smartphone marknaden.

Ha en bra dag.

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.