iPhone är störst i världen… Eller?

Hur många gånger har man inte hört att iPhone dominerar marknaden? Senast så skröt dom över hur dom expanderar snabbare än PC marknaden. Visst har dom ökat med typ 20-30% och PC marknaden har bara expanderat med 6-7%. Men då måste man nog ta siffrorna till hjälp för att se verkligheten.

30% ökning för Apple = 1.5 miljoner användare
7% ökning för PC = 150 miljoner användare

(Ovanstående är bara ett exempel och inte baserat på verkliga siffror, analyser eller liknande).

Men, som vanligt så älskar Apple att fixa siffror som ”imponerar”, i alla fall dom som inte vet vad siffrorna betyder.

Idag föll dock domen för USAs statistik över dom största.

Nu kanske vi som gillar Android och dess utveckling får en lugn stund medan alla Apple fans tar sig en funderare om hur man kan fixa dessa siffror så att det betyder motsatsen…

Ha en trevlig dag.


Kommentarer

2 svar till ”iPhone är störst i världen… Eller?”

 1. Men hur ser det ut om man bryter ned hela ”google” till tillverkare. Och än värre (för android) i olika prisklasser? Tror du verkligen en android-telefon för 2000kr spelar i samma liga som en iphone för 5000kr? I sådana fall är ju din SGS2 exakt jämförbar med en G1a från 2008 eller en HTC Wildfire från 2010.

  Det är som att klumpa in nån gammal hundkojja från sovjet 1976 i samma fack som en BMW från 2011. Rättvist?

  Men att hålla 27.3% av en marknad med endast 4 telefoner är väl ganska imponerande? Varje individuell modell har sålt mer än hela samsungs+htcs android-mobilflotta.

 2. Som vanligt så upprör du dig över något onödigt. Du pratar om mobiltelefoner, jag pratar om operativsystem. Jag kan ju lika gärna säga att vi jämför dom som tillverkar sina egna telefoner istället för att skicka en ritning till kina för produktion.

  Då har vi alltså Apple på 0% och Samsung på 100%… Vi har en vinnare.

  Tråkigt nog så anser jag nog att en Android telefon för 2000 kr utklassar alla iPhones som någonsin gjorts till dags datum, när det gäller funktionalitet och möjlighet att personalisera och konfigurera telefonen som man själv vill ha den.

  Min SGS II:a är i princip likadan som en Android telefon för 2000 kr, det enda som skiljer är att min telefon är lite snabbare och kanske har bättre skärm. Annars går det att göra nästan identiska saker på båda telefonerna. Det är charmen med Android. Man behöver inte köpa en telefon för 10.000 kr för att få en 1 Ghz processor och 3.5 tums skärm. Det räcker med 1500-2000 kr.

  För övrigt så har det sålts betydligt fler Galaxy S (11 miljoner+) telefoner än iPhone 1 (6.1 miljoner). Dessutom säljs fortfarande Galaxy S och står sig än idag.

  Apple har levererat 47 miljoner iPhone 4:or världen över, medan Samsung sålt 10 miljoner S II:or enbart i ett fåtal länder, exkluderat USA, på mindre än 4 månader. Trots att Apple nu gormat med Samsungs försäljning för att hinna ikapp med sin iPhone 4S, vilket är ett ruttet sätt att göra affärer.

  Man bör också ta med i beräkningen att iPhone 4 (2010-06) funnits betydligt längre än Samsung Galaxy S II (2011-05) på marknaden, så dessa siffror lär jämna ut sig lite mer.

  Observera även att Apple räknar levererade enheter (ej sålda, men tillverkade), medan Samsung bara räknar sålda enheter. Där har du ytterligare ett exempel på hur Apple gillar att frisera siffrorna för att få bättre PR.