iPhone 4S, sämsta telefonen i kyla!

Detta faktum rapporterade Finska MikroPC. Dom har genomfört tester med 13 olika mobiltelefoner.

Testet utfördes i Finlands Tekniska Forskningscenters så kallade väderrum. Temperaturen visade 0 grader vid start och sänktes sedan stegvis för att kora testets vinnare och förlorare.

Apples Iphone 4S var en av mobiltelefonerna i testet. Enligt företagets egna uppgifter kan deras storsäljare bara klara temperaturer ned till till 0 grader, vilket kanske inte är den idealiska mobiltelefonen för vårt nordiska klimat. HTC och Nokia nämner inga riktlinjer för hur mycket kyla deras telefoner ska tåla, Samsung däremot, garanterar att deras telefoner fungerar i temperaturer ned till -20 grader.

Alla märken klarade startprovet på 0 grader. Men vid första sänkningen till -5 grader så började iPhone 4S och Nokia N9 att visa fel på  simkort och batteri. Vid 10 minusgrader visade alla telefoner med LCD-skärmar problem och Iphone 4S dog helt. Amoled-skärmarna stod sig mycket bättre mot kylan och fortsatte fungera bra.

Samsung Galaxy S II var den smartphone som stack ut i testet och klarade temperaturer ända ned till 35 minusgrader. De äldre, icke-smartphone telefonerna fortsatte att kämpa emot kylan i ytterligare fem grader till.

Slutresultatet visar att modeller med Amoled-skärm klarar kyla bättre, vilket medför att tekniken som Samsung använder sig av än en gång har visat sig fungera riktigt bra, även om tanken kanske inte var att dom skulle tåla kyla som en prioritet.

Många som läser detta kanske påpekar att just köldtålighet inte är en viktig faktor för en mobiltelefon. Dom kanske skulle prova på att köra av vägen när det är -25 grader ute och sedan sitta med en iPhone 4S som inte fungerar att ringa efter hjälp med.

Ha en trevlig kväll.