Linux Mint KDE, domen…

Nu har jag testat igenom det mesta på Linux Mint KDE. Trots att det från början verkade vara en distribution som mycket väl skulle kunna ta över världen, så visade sig mina gamla farhågor över hur Kubuntu fungerade komma till liv igen.

Efter att datorn varit igång i drygt 28 timmar i sträck så började buggarna bubbla upp till ytan. Nedladdningar via Ktorrent började sakta in och ibland stanna utan någon bevislig anledning. Program som tidigare varit öppna fastnade i menylisten, så att det fanns en massa inaktiva program i listan.

Filöverföringar mellan USB hårddiskar och dom interna hårddiskarna skapade problem, då indikatorerna för hur mycket som kopierats frös. Detta gjorde att man var tvungen att vänta tills hårddiskaktiviteten hade stannat helt innan man tordes ta bort USB enheterna från datorn.

Då och då varnades man över att vissa saker slutat fungera och att tjänster hade stoppats, helt utan att man gjort något.

Jag skulle verkligen vilja rekommendera Linux Mint KDE, eftersom det är just KDE. Men om du tänkt ha en dator som du måste lita på och som ska fungera som en ”produktionsdator” så kanske inte detta är bästa alternativet.

Nu ska jag installera om Ubuntu 64 bit på både min Netbook och på min ena Notebook. En av datorerna får fortfarande köra Linux Mint KDE, så att jag kan följa eventuella buggfixar i framtiden.

Ha en trevlig kväll.