iPhone 11 Pro Max vs 12 Pro Max mobilt nätverk

En av dom största förändringarna på iPhone 12 Pro Max jämfört med föregångaren är att den har ett nytt modem för datakommunikation. Nu för tiden stödjer den senaste generationen även den populära men inte utbyggda 5G standarden.

Detta gör att den nya telefonen stödjer 5G men det är det en lyx vi i Lappland inte riktigt fått ta del av ännu. Men det känns synd att klaga när hastigheten är riktigt bra ändå.

Jag gjorde ett snabbt test av den mobila hastigheten inuti vår lägenhet, i ett stenhus, på 4G. Den första bilden är från min iPhone 12 Pro Max och nästa är från min iPhone 11 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max
iPhone 11 Pro Max

Som det framgår rätt så klart på bilden så har hastigheten förbättrats avsevärt. Vi pratar faktiskt om en ökning med 42% på nedladdning och 21% snabbare uppladdning. Detta är inte dåligt alls, helst med tanke på att jag inte får full mottagning inomhus.

När det gäller samtalskvalité och mottagning ute i ”det verkliga livet” så har jag inte ännu hunnit med att testa det. Jag återkommer så fort jag har något att rapportera.

Ha en bra dag.