Hur vet jag vilken kniv jag ska ha?

Stefan frågar: Hur vet jag vilken kniv som är rätt för mig? Finns det någon ”regel” som gör att jag enklare hittar precis den kniv jag behöver?

Svar: Hej Stefan. Jag har ett väldigt enkelt sätt att avgöra vilken typ av kniv jag behöver som du gärna får använda dig av. Börja rikta in dig på Morakniv och deras utbud av knivar. Här har du en billig men riktigt bra lösning för det mesta du kan tänka dig. När du hittat en favorit hos Morakniv så är det enkelt att köpa en dyrare kniv med samma egenskaper som uppfyller alla dina behov.

Det som gör att jag rekommenderar just Morakniv är att dom har alla typer av knivar representerade i sin arsenal. Korta, långa, rostfria, kolstål, svarta, blanka, tjocka, smala, och så vidare. Prisklassen är allt från en Snickers till 1000 kr, vilket passar alla plånböcker.

Det första ”amatörfelet” som många gör är att dom avskriver Morakniv som skräp, vilket är helt och hållet fel. Jag är rätt så säker att den populäraste kniven i världen är just Morakniv. Inom Bushcrafting är den väldigt vanligt förekommande.

Detta kan verka som ett krångligt sätt att hitta sin favorit, men faktum är att det garanterat blir billigast i det långa loppet. Jag känner dessutom väldigt många som aldrig släppt sin Morakniv efter att dom hittat exakt rätt, det har helt enkelt inte funnits någon anledning att ”ta nästa steg”.

Hoppas detta var till hjälp. Annars är du välkommen att kontakta mig igen.

Ha en bra dag.