Galaxy S II Läsarfrågor del 1

Det har kommit in en hel del läsarfrågor angående min Samsung Galaxy S II. Jag tänkte kollektivt svara på dessa via några kommande inlägg. Då kör vi igång.

Hur är batteritiden på telefonen, i förhållande till andra liknande telefoner?
Galaxy S II är en ganska unik telefon (i dagsläget), då den har 1.2 Ghz dual core processor så har jag tyvärr ingen ”liknande” telefon att jämföra med. Dock kan jag säga att processorns ökade batteriförbrukning kompenseras genom skärmens energisnålhet. Jag laddar min telefon varannan dag ungefär, för att förhindra att den ”går tom”. Det är ganska precis hur jag laddade Nexus S:en.

Hur är byggkvalitén jämfört med exempelvis HTC Desire HD?
Här är det skillnad mellan materialvalet hos tillverkarna som spelar in. HTC tillverkar telefonerna i aluminium som ger dom tyngd och en känsla av kvalité, medan Samsung siktar på att telefonen ska vara lätta och tåla att tappas i backen. Byggkvalitén mellan telefonerna är ungefär samma.

Är det lönt att ha dual core processor i dagsläget?
Ja, det tycker jag. Personligen blir jag lätt upprörd då jag måste vänta på att applikationer ska hosta igång på en långsam telefon, samtidigt som det är frustrerande att behöva sitta och titta på hackande scrollningar och zoomningar i telefonen när inte processorn orkar med. Om man inte är brydd över väntetider, lagg och hack så spelar det ingen större roll. Där dual-core verkligen spelar roll är just processorkrävande applikationer, vilket är ett fåtal i dagens läge. Trots detta skulle jag rekommendera en dual-core telefon istället för en vanlig single core, eftersom priserna är i princip detsamma.

Hur är WiFi, Bluetooth och 3G mottagningen på telefonen?
WiFi anser jag är lite dålig. Tyvärr är det så att dom senaste 4 telefonerna jag ägt har haft dålig WiFi mottagning, så den är inte sämre än Nexus S, Galaxy S, HTC Desire HD eller HTC Desire Z. Bluetooth fungerar perfekt och den har faktiskt väldigt bra räckvidd på telefonen. Headset håller kontakten ungefär 25-30 meter från telefonen. 3G mottagningen är ungefär som en genomsnittstelefon, tyvärr har vi dålig signal där jag bor, men det fungerar ändå bra. GSM/Edge fungerar klanderfritt, alltid.

Är det stor skillnad mellan AMOLED, SUPER AMOLED och SUPER AMOLED PLUS?
Mellan ”vanlig” AMOLED och SUPER AMOLED PLUS är skillnaden rätt så stor, men om du trivs med telefonen, storleken på skärmen och designen, så bör du inte låta skärmtekniken avgöra vilken telefon du ska köpa. Visst blir bilden underbar med S-AMOLED-PLUS, men som vanlig dödlig kommer du inte att bli besviken med någon AMOLED överhuvudtaget. Dom rockar, helt enkelt.

Hur snabb är Galaxy S II jämfört med Galaxy S?
Om du kollar på menyn till vänster så hittar du ”benchmark”, gå in där och läs själv.

Vilken mobiltillverkare skulle du rekommendera till mig?
Alla märken har sina för och nackdelar. Den som har minst nackdelar och mest fördelar i nuläget är faktiskt Samsung. För ungefär ett halvår sedan var det HTC som var kung, men dom har genom att lansera skräp den senaste tiden förlorat titeln och ramlat ned långt på tillverkarstegen.

Vilken är den bästa telefonen du någonsin ägt?
I dagsläget är det faktiskt Samsung Galaxy S som fortfarande har titeln. Alltså Galaxy 1:an. Galaxy S II kommer närmare och närmare titeln för varje dag, men eftersom jag har mest erfarenhet av just ettan så måste jag säga att den är titelmästare. Dels för att den kom i rätt tid, dels för att den fortfarande visar var skåpet ska stå bland moderna mobiltelefoner. Om du ska köpa en ny telefon så rekommenderar jag faktiskt att du tittar lite på Galaxy S:en, eftersom priset är helt rätt och du får en riktigt fin telefon.

Här stoppar jag!
Jag måste ut och jobba, så jag återkommer med lite mer svar senare ikväll eller imorgon.

På återseende.