Galaxy S II Läsarfrågor del 2

Här kommer den andra delen av mina svar till läsarfrågor. Jag har dessvärre ”filtrerat” bort lite frågor som inte rör just SGS II:an för att undvika att det spårar iväg från ämnet. Alla bortfiltrerade frågor får svar via e-post idag, så ni behöver inte vara oroliga om ni inte ser er fråga eller svar här.

Jag läste tidigare om ”KIES Air”. Hur fungerar det programmet och var hittar jag det?
KIES Air är ett program som utvecklas av Samsung. Det är ett ”komplement” till den PC baserade versionen som heter ”KIES”. Till skillnad från PC mjukvaran så är KIES Air en webbserver som körs på din mobiltelefon. Genom att koppla upp din telefon via ett WiFi nätverk så kan du komma åt servern/telefonen via en hemmadator som finns på samma nätverk. Du kan göra ändringar i telefonboken, ordna dina bokmärken, ladda ned och upp film och bilder, samt mycket mycket mer. Allt via en vanlig webbläsare som Internet Explorer eller Chrome. Du måste dock ha en Samsung Android telefon för att kunna använda KIES Air.

När kommer din fulla review på SGS II:an?
Den kommer att dyka upp inom kort. Det blir en lite mer ”fördelar/nackdelar” review, som rör funktionalitet och min långtidstest på telefonen. Exakt datum vet jag för närvarande inte, vi har en baby på väg och mycket ska ordnas innan dess.

Du skriver att ljudet är viktigt i telefonens högtalare, varför då? Använder du inte headset?
Om än denna fråga var lite udda, eftersom man kan gissa varför bra ljud är viktigt i en mobiltelefons högtalare, så ska jag faktiskt ta och svara på den. Huvudorsaken är att man helt enkelt ska höra telefonen när den ringer. Den andra orsaken är att man oftast vill visa vänner och bekanta filmer och/ eller spela upp en låt medan man sitter och slappar i en solstol med en öl i handen. Det är också viktigt med bra ljud när du vill använda mobilens högtalarfunktion vid möten och liknande. Det finns många orsaker till att bra ljud i telefonen är viktigt.

Hur länge ska du behålla din SGS II:a och hur gör du när du ska köpa en annan telefon, har du en låda med typ 50 telefoner hemma?
Hah, denna fråga har kommit upp massor av gånger, både av vänner och besökare. I princip alltid när jag köper en ny mobiltelefon så byter jag in den gamla (om jag får ett bra pris). I dom fall jag inte kan komma överens med en återförsäljare om ett pris så köper jag mina telefoner kontant och säljer sedan min ”gamla” telefon. Jag har i dagsläget 4 st telefoner hemma, mest för att jag ska ha reservtelefoner om någon av våra ordinarie telefoner går sönder. I vår familj använder vi enbart mobiltelefoner och inga fasta abonnemang, vilket håller ned kostnaderna ordentligt. På frågan när jag ska sälja min SGS II:a så måste jag svara ”När något bättre kommer”. Vilket jag hoppas dröjer ett bra tag.

Har du provat använda din SGS II:a som trådlös router?
Den här frågan blev jag lite förvirrad över. En SGS II:a kan användas som en trådlös accesspunkt, men inte som en router (vad jag vet). Om frågan rörde AP funktionen så är svaret ”ja”. Den fungerar bra som accesspunkt och gör det den ska utan problem. Skicka gärna en kommentar på detta inlägg om det var ”router” du faktiskt menade.

Hur mycket ringer du med dina telefoner?
Som jag skrev tidigare så har vi inga fasta telefoner utan använder uteslutande mobiltelefoner. Detta gör att jag ringer rätt så mycket på mina telefoner. Jag antar också att den frågan har en sarkastisk underton som säger att jag bara ”leker” med mina telefoner. =)

Har du provat att överklocka din SGS II:a något?
Nej, det har jag faktiskt inte. Jag vet att den är stabil i 1.5 Ghz och att den går att överklocka till 2.0 Ghz, men det finns faktiskt inget behov av att göra telefonen snabbare. Kanske jag provar på det i framtiden om jag kan se någon nytta i det.

Jag läste din diskussion på Engadget angående ”rootning” på SGS II:an, är du emot att man rootar sin mobiltelefon?
Nej, det är jag inte. Dock överlåter jag rootning av telefonen till utvecklare och anser att ”vanliga dödliga” inte behöver roota sin telefon. Väldigt många gör det (väldigt många) men hur många har verkligen nytta av att göra detta? Jag gissar att 90% av alla som jobbar hårt för att roota sina dyrt förvärvade mobiltelefoner (och många misslyckas också) har faktiskt ingen aning om varför dom gör det.

Då bryter jag här!
Slut på del två i den här serien. Jag håller för närvarande på att sortera upp all e-post och plocka ut dom bästa frågorna till del 3. Jag återkommer inom kort med dom.

Ha en bra dag.