Fler knivar på gång!

Istället för att sikta mot stjärnorna och försöka hitta nya och fina knivar så har jag faktiskt ”skrotat runt” lite på ställen där man kanske inte direkt köper knivar ifrån. Anledningen är förstås att jag ännu väntar på min Victorinox Venture Pro, men har börjat bli lite rastlös. Jag noterade för övrigt att idag är min Rovyvon EDC lampa i Sverige, så jag hoppas att den når mig snart.

När jag letade runt på Internet så hittade jag faktiskt ett märke som jag aldrig tidigare hört talas om. Märket var ”Tonife” och dom har faktiskt några intressanta EDC knivar i sitt sortiment. Jag letade runt på Internet efter information om dessa, men ingen verkade ha något negativt att dela med sig. Dom verkar vara ett Kinesiskt kniv-företag som tillverkar knivar i primärt 8Cr14MoV, vilket inte direkt är ett dåligt stål, helst inte på små EDC knivar.

Med tanke på att två (2) knivar från Tonife gick på strax över 400 kr att köpa, så kunde jag helt enkelt inte låta bli. Kan en kniv som är i samma prisklass som Morakniv vara något att ha? Helst när man tänker på att den kommer från Kina?

Första modellen som jag beställt är Tonife Runer, vilket är en väldigt liten EDC kniv. 4,7 cm bladlängd och handtag i G10. Enligt flera videos på YouTube så verkar den vara stabil för att vara en så pass liten kniv. En perfekt kniv att ha i väskan eller lilla EDC kittet.

Den andra kniven heter Tonife Nova och har en bladlängd på 7 cm. Även denna är anpassad för EDC. Smalt och väldigt slimmat blad gör att den troligen är perfekt att skära upp frukt och annat vardagligt med.

Hur som helst så är dessa på väg och jag ska förstås både testa och skriva om dom. Kanske är det en dold liten EDC-mästare som gömmer sig bakom den blygsamma prislappen? Vi får väl se.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”Fler knivar på gång!”

  1. Toknife och Harnds är samma företag och har enligt egen utsago fungerat länge som OEM-tillverkare av knivar innan de ”startade” upp egna märken. Jag har en Toknife Nova och en Harnds Wind, där framförallt den sistnämnda är riktigt trevlig med kullagrad pivot och 14CN28 i bladet. Även Novan är helt klart prisvärd och av fullt godkänd kvalitet för sitt pris. Min enda invändning där är att metallplattan med loggan inte följer skållornas rundning optimalt och att klippet på slidan gärna kunde ha fått vara lite tightare. Stålet är väl inte heller jättekul men ok i prisklassen.

    Bra värde för pengarna helt klart!

    1. Dom är under lupp just nu. Snart ska jag skriva lite mer om dom. Första anblicken säger dock att det inte är dåliga knivar, trots priset. Gillar designen på Nova, då den är lite mer lämpad för EDC. Runer är aningen för liten… Kanske för det minsta EDC kittet. Jag håller med om att pocket-clippet på sidan gärna hade fått vara lite mer ”aggressiv”. Det är svårt att ta ut kniven utan att allt följer med. Jag har dock hittat ett ”hack” som jag tror kommer att fungera bra… Jag ska skriva mer om detta senare, efter att jag testat. 😉