En närmare titt: Rolling Square InCharge X

En av dom största problemen, för mig personligen, är dom mängder med kabel jag behöver ha med mig varje dag. Lösningen som jag hittade nyligen var från ett företag som heter Rolling Square och heter InCharge X. Den kanske ser ut som en klassisk Kinesisk lösning på ett problem, men har faktiskt många smarta funktioner som du inte hittar på billiga kopior.

Till att börja med är den väldigt liten och kompakt, något som man gärna vill ha i sitt EDC kit. Trots sin storlek så är den packad med funktionalitet och kan vikas ihop och bäras på en nyckelknippa eller liknande. Den har nämligen magneter som låser ihop. Den är till största delen tillverkad av metall, vilket gör att den väger lite mer, men garanterat håller betydligt bättre än motsvarigheten i plast. Vikten är 27 gram. så det rör sig inte om någon ansenlig vikt, men för vad den är så känns den bastant.

  • USB-C till USB-C
  • USB-A till USB-C
  • USB-C till Lightning
  • USB-A till Lightning
  • USB-C till Micro USB
  • USB-A till Micro USB

Undra om jag missade någon kombination där? Hur som helst så finns det möjlighet att koppla alla dina tekniska EDC prylar till varandra. InCharge X stödjer dessutom upp till 18W för Lightning och 100W USB-C överföringar, så du kan till och med ladda en MacBook utan problem.

Den stödjer även dataöverföring i hastigheter upp till 480 Mbit, vilket duger gott för det mesta man kan tänka sig. Vi pratar trots allt om en liten kompakt EDC lösning här.

Många reagerar nog på att jag sa Micro USB, trots att den inte verkar finnas, men faktumet är att Lightning kontakten även dubblar upp som en Micro USB. Titta närmare på bilden ovan så ser du det. En väldigt finurlig sak som jag aldrig tidigare hade sett. Den fungerar även väldigt bra i alla Micro USB och Lightning prylar jag testat den i.

Det som gör InCharge X rätt så unik är uppbyggnaden av den korta kabeln. Den är nämligen speciellt designad för att tåla böjningar och vridningar utan att skadas, vilket är speciellt intressant då kabeln är så pass kort som den är. Det är i princip omöjligt att inte behöva vrida, böja eller placera den i en konstig vinkel. I alla fall enligt min upplevelse.

Rolling Square InCharge X är egentligen en vidareutveckling av den populära InCharge 6 modellen, med skillnaden att istället för att ha USB-C till USB-A som grundläge så har InCharge X USB-A till Lightning/Micro USB.

Slutligen, låt oss diskutera priset lite närmare. För en InCharge X så får man lägga ut ungefär 200 kr, plus minus 50 kr beroende på var du hittar den, frakter och liknande. I min ringa mening så är det värt pengarna. För billigare än priset av en vanlig standard Lightning kabel från Apple så får man i princip alla variationer man rimligen kan tänka sig. Dessutom så sparar man på mycket plats samtidigt.

Då jag precis börjat använda denna adapter så låter jag det vara osagt om hur väl den håller för tidens tand, men jag kommer garanterat att återkomma till ämnet senare, eller om det händer något oförutsett.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.