En närmare titt: Xiaomi Hoto Monkey 24 in 1

Det är inte lätt att hitta en kompakt men lättanvänd skruvmejsel för EDC. Helst inte om man är ute efter en med många bits och funktioner. Xiaomi Hoto Monkey 24 in 1 är som namnet antyder en mejsel som har hela 24 olika bits. Den är tillverkad i aluminium med bits i S2 stål och väger enbart 110 gram, totalt.

Bitstorleken är 4mm (C4) och 30 mm långa. Hela längden på skruvmejseln är 120 mm, med en diameter på 16.6 mm. Här är en lista på bits som medföljer, om du är ute efter en specifik.

SL1.5, SL2.0
PH000, PH00, PH0, PH1
H1.5, H2.0, H2.5
T2, T3, T4, T5, T6, T8, T9, T10
U2.6
Y0.6
W1.5
TW1
2.3
P2, P5

Samtliga bits i Hoto Monkey är klassade för ett moment på max 2 Nm och passar för mängder av tekniska prylar. Fällknivar, klockor, telefoner, glasögon och mycket annat är en barnlek för denna mejsel.

Hoto Monkey är tillgänlig i tre olika färger. Mitt val gick genast till den röda versionen, då den blir lättast att hitta och svårast att tappa bort.

Toppen är kullagrad och snurrar väldigt lätt och i princip friktionslöst, det känns i alla fall så. Den är dessutom väldigt tyst och smidig, vilket gör att man kan använda den utan att man behöver skifta greppet.

Om man lyfter på toppen så kommer den dolda bithållaren fram. Den hålls på plats med hjälp av en magnet, alla bits sitter även på plats genom magneter. Detta gör så man behöver inte bryta lös dom med kraft eller bråka med plast-clips och liknande. Jag nämner detta eftersom jag haft mängder med skruvmejslar som har just plast-klämmor som håller bitsen på plats.

För mig personligen så är den tysta hanteringen den bästa egenskapen med Hoto Monkey. Ingenting som skramlar runt och bitsen verkar sitta på plats precis lagom hårt. Dom är varken svåra att plocka ut och sätta tillbaka, dessutom så ramlar dom inte lös även om man skakar runt mejseln i väskan.

Jag kan tycka att den erbjuder lite dålig friktion i handtaget, men då Hoto Monkey inte är avsedd för tunga uppgifter så låter jag den detaljen vara. Jag önskar dock att den hade haft lite mer mönster eller liknande, så att man inte råkar tappa mejseln om man är kall eller torr om händerna.

Om du tittar närmare på bilderna högst upp i detta inlägg så ser du nog skadorna på handtaget. Dom var inte där när mejseln var ny, om vi säger så. ?

Men vad kostar då en Xiaomi Hoto 24in1? Skulle du tro mig om jag sa 192 kr? Det får jag hoppas eftersom den kostade precis detta. Den går säkert att få tag på billigare, men jag orkade inte leta runt allt för länge, eftersom den inte är så lätt att hitta i lager någonstans. Den detaljen förstår jag, eftersom det är en riktigt fin mejsel, perfekt för EDC kittet.

Ha en riktigt trevlig dag så hörs vi snart igen.