En Japansk ceremoni

Inte för att jag vill påstå att jag är lättpåverkad, men det är jag nog. Jag såg nyligen en dokumentär som handlar om Japanska Te-farmare, som specialiserat sig på Matcha te. Specifikt ceremoniellt te som hand-skördats och omhändertagits enligt uråldrig Japansk tradition.

Efter att ha sett hela dokumentären så kunde jag inte låta bli att ta kontakt med en av dessa Japanska Te-mästare och beställa 30 gram av deras absolut bästa ceremoniella Matcha te.

Nu kan man ju förstås fundera om jag verkligen gillar Matcha Te? Svaret på den frågan är troligen inte, men jag måste få prova på att smaka detta rätt så unika te, för att avgöra om det verkligen är gott eller inte. Jag bara måste.

Men, om du redan nu skakar på huvudet och undrar vad jag håller på med, så kan jag avslöja lite mer detaljer. Det är ju nämligen så att man inte kan göra traditionellt, ceremoniellt, Matcha te, om man inte har dom rätta sakerna. Just därför har jag även beställt handgjorda lerkoppar, bambuvispar, träskedar och mycket annat som behövs. När jag tänkt göra något så gör jag inte det halv-bra, helst inte med tanke på vad högsta kvalité Matcha Te kostar till att börja med.

Hur som helst tänkte jag dela med mig av upplevelsen när jag slutligen fått alla mina saker. Det är dock en dryg transportväg från Japan till Sverige, så jag gissar att det blir om några veckor, eller så. Den som väntar på något gott, har förhoppningsvis inte väntat förgäves. =)

Jag har även fått tips att man kan baka och göra mycket annat med Matcha Te, så jag får väl baka en bulle om det inte smakar gott som Te. =)

Ha en riktigt trevlig dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”En Japansk ceremoni”

  1. Vad heter dokumentären och var kan den ses? Det här är ju verkligen intressant!

    1. Jag har verkligen försökt hitta igen vad den hette, därav den långa svarstiden. Jag kan inte hitta igen den. Det finns dock mycket intressanta dokumentärer som handlar om Matcha på YouTube om du är intresserad. Jag har för mig att det var ett avsnitt av ”Why so expensive”, men jag hittar inte igen avsnittet. YouTube är fantastisk på det sättet. Ibland är det hur lätt som helst, ibland är det omöjligt att hitta något vad man än skriver.

      Jag återkommer om jag lyckas hitta igen den, men dokumentären finns inte ens på min historik, så den kanske blev borttagen? Hur som helst finns det hur mycket intressant att hitta på YouTube.