En rolig pryl för EDC väskan

Jag är inte helt ovan att köpa prylar bara för att jag tänker att dom kan komma till användning. Denna elektiska tändare från Mesen är ett bra exempel när jag bara klickar mig fram på känsla. Min upplevelse av denna relativt billiga pryl är dock allt annat än missnöje, den var ju riktigt bra (än så länge).

Enligt uppgift är den vattentät (IP56) och tål det mesta, men jag skulle nog inte prova att doppa den i vatten avsiktligt för att prova. Den har även inbyggd ficklampa för nödbelysning, vilket är en riktigt stark lampa. Den lyser utan vidare upp 40 meter framför, samtidigt som den sprider ljuset väldigt mycket. Den är perfekt om man behöver ledljus när man ska gå runt i mörkret.

Själva tändaren, som består av dubbla bågar, istället för dom traditionella eltändarna som har enbart en enkel båge. Själva ”prongarna” där strömmen passerar är dessutom rakt ut från tändaren, så man får en båge som faktiskt går utåt en bit, istället för att bara passera rakt mellan ledarna. Detta är ett väldigt bra sätt att göra den användbar även när man är ute i skogen.

Vid vår senaste utflykt så använde jag faktiskt denna för att göra upp eld. Total användningstid för att göra upp en fin eld var 1 sekund. Bågarna är så varma att allt som hamnar i närheten tar omedelbart eld. Med tanke på att den är klassad för ungefär 200 tändningar på flera sekunder, så räknar jag med att denna räcker ett bra tag när man är ute och campar. Den är ju dessutom laddningsbar via USB-C, så inget hindrar att man ”toppar upp” om man är ute längre perioder i skogen.

Allt som allt ser jag en stor fördel att använda denna typ av tändare. Den är lätt att använda, tänder alltid oavsett väder och går att ladda upp via ett vanligt batteripack om så skulle behövas. Den inbyggda lampan gör att man lätt kan lysa upp större områden i nödfall. Jag har ingen aning om batteritiden på lampan, men kan tänka mig att den lyser i ungefär en timme på en laddning, men antagligen mer än så i verkligheten.

Jag tänker mig denna pryl som en ”nödlösning” som är riktigt bra att ha i väskan, om behovet uppstår. Jag lägger upp en länk till Amazon.se här, men kolla gärna runt om du hittar den billigare. Priserna går ju både upp och ned hela tiden, så den kan ha blivit både dyrare och billigare sedan jag köpte den.

Som vanligt kan jag inte svara på hur länge denna pryl håller vid daglig användning. För mig är det bara en rolig sak som jag tror kommer till användning då och då. Den fungerar bra till vad den var tänkt så jag har inget att klaga på där. Den verkar även vara av god kvalité och designmässigt hittar jag inga problem att klanka ned på. Den är Kinesisk och säljs på Amazon, så ta det för vad det är. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.