En dyr historia

Det som började med ett störningsmoment i min mobila värld blev till slut en gåta som jag var tvungen att nysta upp. Efter att ha bilvit bombad med frågor och funderingar om nya Samsung S20-serien och min begränsade kunskap om just dessa telefoner så påbörjade jag en ny testomgång.

Från och med idag, 1 Maj 2020, så kommer jag att använda en Samsung Galaxy S20 Ultra, tillsammans med en Galaxy Watch Active 2, för att se om Samsungs senaste matchar Apples senaste. Då jag varit en Android användare långt mycket mer än jag ägt Apple telefoner så var det inte speciellt svårt att ”gå tillbaka”. Men det var egentligen inte tänkt att bli så här…

När jag skulle få min överlämning av telefoner så var det egentligen Huawei P40 Pro så stod högst upp på önskelistan. Samsung fanns inte ens på min radar vid detta tillfälle. Efter diskussioner fram och tillbaka, samt då jag haft möjligheten att väga för och nackdelar med att inte ha Google i sin Android telefon, bestämde jag mig att inte chansa. Låt mig förklara.

Huawei är en av dom tillverkare som jag ser upp till mest. Dom har fantastiska mobiltelefoner med hårdvara som är år framför konurrenterna på Android sidan. Buggar och problem existrerar knappt hos Huawei, vilket gör att jag alltid trivts med deras telefoner. Förutsägbara, väl fungerande och moderna i både teknik och utseende.

Att gå in på Huawei P40 Pro, som erbjuder en något splittrad upplevelse i dagsläget, känns som att jag skulle döma Huawei felaktigt. Dom har trots allt inte haft tid på sig att lösa allt för alla, utan bara det mesta för dom flesta. Både du och jag vet att det inte räcker för ”den breda massan” och att många kommer att bli missnöjda när deras specifika app inte finns eller fungerar.

Personligen tror jag att jag skulle kunna lösa det mesta, men det kommer troligen att vara en uppförsbacke kantad med hinder. Är man villig att ”ta chansen” när det rör sig om 11.000 kr, men inte satsa pengar när vi pratar om 15.000 kr? Kan det vara så att Samsung Galaxy S20 Ultra har ett bättre värde sett till funktionalitet?

Efter drygt 3 timmar av velande från den ena till den andra telefonen så bestämde jag mig att S20 Ultra skulle vara den som fick en plats i min ficka den närmaste tiden. Jag vet att jag uttalat mig emot S20 Ultra och det är ingen skillnad nu. Priset är helt åt h-vete på denna telefon, men samtidigt är det lätt för mig att säga det utan att veta med säkerhet.

Nåja. Tiden får avgöra om det är en bra eller dålig telefon. Jag kommer att testa alla aspekter och verkligen fördjupa mig i Samsungs ecosystem än en gång.

Vem vet, kanske är det jag som missuppfattat allt och helt plötsligt är det Samsung som blir ”Apple dyra” för all framtid? Jag tvivlar starkt på att priset motsvarar värdet, men vi får som sagt se.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.