Chrome vs Firefox

Igår när jag satt och läste på min dator så började jag lägga märke till olikfärgade fält på skärmen. Det rörde sig om blåa och röda fält där bokstäver var nära varandra, som två ”l” exempelvis. Väldigt mystiskt tyckte jag och frågade familjen om dom också kunde se dessa blå/röda fält på skärmen, vilket dom kunde.

Jag ändrade drivrutiner på skärmen, uppdaterade till senaste mjukvaran till grafikkortet och försökte ställa in skärmen i en mängd olika lägen, men ingenting fungerade. Då jag är metodisk av mig så fortsatte min felsökning och till slut hittade jag vad problemet var… Chrome. Direkt när jag startade Edge eller Firefox och öppnade samma dokument så var problemet borta.

Då Edge är ”dödsdömt” vid det här laget så blir min nästa webbläsare alltså Firefox istället för Chrome. Det ska bli spännande att ta upp användandet på denna webbläsare, då det var flera år sedan jag använde Firefox senast. Märk dock att jag alltid har Firefox installerat på mina datorer, för att kunna se hur olika webbläsare tolkar kod och design.

Har du märkt av något liknande i Chrome? Hör gärna av dig i så fall, så att jag vet om det bara är min kombination av skärm/dator/webbläsare som spökar, eller om det är något vanligt problem.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.