En dag med nya Note 8…


Här får ni följa med mig på en dag med Note 8:an, så att ni får en uppfattning om hur batteriprestandan är. Se detta som en pre-review av telefonen, eftersom jag senare kommer att använda resultatet härifrån till det fullständiga testet. Märk väl att batteritiden brukar bli bättre när telefonen fått ”lugna ned sig lite”. Eftersom den är helt ny så kan man förvänta sig lite sämre batteritid.

05:00 (100% batteri) – 0 timmar sedan laddning
Larmet ringer och jag plockar telefonen från laddaren, där den tillbringat hela natten. Jag har min Gear S3 smartklocka och mitt Beats blåtandsheadset anslutet till telefonen hela tiden under hela dagen. Telefonen är även ansluten till 4G under hela dagen, för att få testet att bli lite mer rättvist.

09:00 (77% batteri) – 3 timmar sedan laddning
2 timmar och 2 minuter telefonsamtal senare…Telefonen har räknat med att jag har ungefär 8 timmar kvar innan tomt. Nu är det dags att hacka lite siffror på kontoret, så då åker bluetooth hörlurarna på och Google Play strömmar via 4G.

11:00 (63% batteri) 5 timmar sedan laddning
Ungefär 1 timme musik blev det från föregående logg, skickade lite MMS och tog ett fåtal bilder för dokumentation. Här var också första gången jag fick användning av S-Pen, då jag skulle förklara detaljer på en karta. Väldigt praktisk liten sak. Men om batteriet förbrukas i detta tempo så blir det nog svårt att klara sig utan vägguttag denna dag. Jag tycker personligen att den tar sjukt mycket ström, helst när man tänker på att jag inte sitter med den i handen, utan att den ligger ”passiv” i fickan nästan hela tiden… Sjukt. Jag kan tänka mig att om jag arbetar aktivt med den så skulle nog batteriet redan varit slut nu.

12:00 (54% batteri) 6 timmar sedan laddning
Dags för lite sen lunch idag. När jag sitter på kontoret och äter så blir det oftast Plex eller Netflix, som en liten relax från dagens stress, så blev det tyvärr inte idag eftersom jag fick äta medan jag pratade i telefon. Från 11:00-12.00 har jag bara skickat några SMS och tagit ett samtal på drygt 15 minuter. 9% batteri på en timme…

14:00 (40% batteri) 8 timmar sedan laddning
Lite mer bilder, lite mer samtal och även musiklyssning. Dags för möte och lite noteringar.

15:00 (32% batteri) 9 timmar sedan laddning
Det verkar som att den tar ungefär 8-10% per timme, med väldigt lätt användning. Jag tycker det känns mycket, men kanske är det för att jag är van vid Huawei och deras utsökta batteritid. Kanske blir det bättre på ett tag.

16:00 (24% batteri) 10 timmar sedan laddning
Det är förundransvärt hur mycket batteri denna telefon förbrukar. Än en gång sitter jag och funderar om det är jag som blivit bortskämd eller om det är något fel. Jag använder telefonen minimalt, men ändå rinner strömmen ut… Konstigt.

16:30 (20% batteri) 10,5 timmar sedan laddning
Med 20% kvar så gjorde jag kväll och började min åktur hemåt, här satte jag in min bil-snabbladdare. När jag kom hem efter drygt en timmes åktur med samtal, youtube och andra aktiviteter så slutade batteriet på ungefär 80% när jag kom hem. Detta räckte till resten av kvällen.

Värt att nämna är att jag normalt sett laddar telefonen när jag reser runt, vilket motverkar att jag får slut på batteri när jag måste arbeta mer intensivt med den under dagarna. Men trots att det inte är någon panik för mig personligen, så kan jag se att personer som kanske inte har tillgång till laddare under dagen får stora problem.

Jag ska återskapa detta test efter drygt en vecka, så får vi ser hur bra den fungerar. Kanske är det som jag sa, att telefonen måste få några dagar på sig att ”lugna ned sig”, vilket inte är helt ovanligt med Samsung telefoner.

Om jag skulle sätta ett ord på resultatet av detta test så skulle jag vilka säga ”mediokert”. Jag är inte imponerad över den massiva förbrukningen av ström som har varit under denna dag. Jag hoppas verkligen att den blir bättre, annars ser jag det som ett stort misslyckande från Samsungs sida. Helst när konkurrenter som Huawei med lätthet kan få sina telefoner att hålla i upp till två dagar utan problem.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.