Läsarfråga: Varför är Samsungs telefoner långsamma?

Hej. Jag undrar varför Samsungs telefoner är långsamma. Dom har ju oftast bästa sakerna i telefonen. Dom är ju störst på marknaden också. Varför kan dom inte vara lika snabba som Apple och andra?

För att kunna förklara varför det känns som att Samsungs telefoner är långsamma så måste jag göra en av mina populära liknelser. =)

Tänk dig en stor lastbil. Processorn är motorn och funktionerna som finns är den last som lastbilen drar. Samtidigt kan du tänka dig batteriet i telefonen som tanken på lastbilen.

En ”lastbil” från Huawei har stor motor men har inte så mycket att dra. Du får själv lasta dit saker (installera appar) om du vill ha utökad funktionalitet. Att Huawei har lite last på sitt flak medför också att den är mer bränslesnål (tar mindre ström) och kan köra snabbare.

En ”lastbil” från Samsung har också stor motor, men den har väldigt mycket på flaket. Den stödjer alla tänkbara standarder och har även massor av ”last” som följer med (appar och tjänster som inte går att avinstallera). Trots Samsungs snabbaste och största ”motor” så går det långsamt och tar mycket bränsle (tar mycket ström).

En ”lastbil” från Apple har också en stor motor, men förutom att den har lite last att dra så är den också väldigt begränsad i funktionalitet. Detta gör att den blir strömlinjeformad och väldigt effektiv. Tänk Apples lastbil som en liten budbil. Den tar minst bränsle av alla, men detta gäller dock bara så länge den inte får arbeta med tunga saker under långa perioder. Det största problemet om den måste arbeta hårt är att den har så liten tank (liten batterikapacitet).

Så, trots att Samsungs största telefoner verkar långsammare så beror det oftast bara på att dom drar ett större lass än alla andra tillverkare. Om alla hade dragit samma lass så hade skillnaderna varit betydligt mindre.

Hoppas denna lite luddiga förklaring gjorde saken enklare. =)

Notera att detta inlägg är 5 år gammalt. Tänk på att 5 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta senare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

februari 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.