”Du är en vinnare!”

För några dagar sedan så fick jag ett mail med ovanstående titel. Jag vet, visst är det irriterande när man får spam och fejkade mail skickade. Istället för att direkt kasta bort mailet så bestämde jag mig för att läsa lite.

Det stod att jag varit med på en utlottning av en ny Samsung telefon och att jag utvalts till vinnare. Det enda jag behövde göra var att svara på mailet och bekräfta min adress… Det var här jag blev lite fundersam. Inga motkrav, inga ”skriv in ditt kreditkortsnummer här”, vilket är den vanliga jargongen på dessa mail.

Efter att ha läst igenom mailet i sin helhet bestämde jag mig för att ta kontakt med företaget som stod angivet. Värt att nämna är att det är ett företag som jag brukar handla ifrån ibland och jag får regelbundet deras reklam/nyhets -brev. Detta gjorde att flera pusselbitar passade.

Jag skickade helt enkelt ett mail till deras support och bifogade mailet. Det enda jag skrev var ”Är detta mail äkta? Om det är det vad gör jag nu?”

Två dagar gick utan något svar, vilket gjorde att jag ”la ner” detta och avskrev det som ännu ett spam. Jag hade ju trots allt inte medvetet gått med i något lotteri som jag kände till.

Tredje dagen så ramlade det in ett mail från supporten på företaget i fråga. Dom var lika kortfattade som mig men bad om ursäkt för den långa väntetiden. COVID-19 och så vidare.

I brevet stod det ”Det stämmer, du har vunnit en ny telefon från Samsung. Nu när du bekräftat vårt mail så vill vi bara kolla att vi har rätt adress till dig så skickar vi telefonen på en gång”.

Snabbt svarade jag med min adress och fick nästan omedelbart ett mail som bekräftade uppgifterna. Där stod det ”Nu behöver du bara vänta på paketet, lycka till!”

Eftersom jag fortfarande är lite i chock och i princip aldrig vinner något överhuvudtaget så känns det mystiskt att ett företag bara ger mig en ny telefon, utan att kräva något tillbaka. Men jag kommer, trots att dom inte begärt det på något sätt, göra reklam för det företaget här om jag får en telefon i brevlådan inom kort.

Jag vill ju givetvis att alla mina läsare ska ha chansen att vinna en telefon också, så länge det visar sig vara sant. Istället för att uppdatera detta inlägg så kommer jag att göra ett nytt inlägg så fort jag får telefonen, om jag får den.

Jag är fortfarande skeptisk. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.