Casström igen…

Då många efterfrågat en recension av Lars Fält kniven från Casström, som jag redan har testat tidigare, men denna gång i Sleipner stål, så tänkte jag slå två flugor i en smäll. Idag var jag och familjen till Lycksele Djurpark och hälsade på alla djuren där. Samtidigt så passade jag även på att hälsa på David på Casström eftersom fabriken ligger där. Det är alltid är ett trevligt ställe att snacka lite strunt och handla lite knivar på. Jag rekommenderar varmt att besöka och handla på Casström om du är i närheten.

Anledningen att jag personligen besökte Casström beror förstås på att jag samtidigt fick chansen att prata lite om alla knivar i lager, tankar, filosofi, men även att jag kunde hämta min nya kniv direkt. Vad jag inte förväntade mig var att få en förhandstitt på en prototyp-kniv som kommer inom kort. Med risk att prata för mycket om den så kan jag säga att det är en flåkniv med väldigt speciell design, anpassad för jägare av en jägare, helt enkelt. Personligen har jag förstås ingen större användning för denna kniv då jag är långt ifrån en jägare, men jag känner många som garanterat skulle vilja prova på en, för att se vad den går för.

När lanseringen börjar närma sig så ska jag ta kontakt med David för att kolla om jag kan få lös en eller två knivar, som jag i sin tur kan lämna över till några jägare för testning. Det skulle vara spännande att få skriva om andras upplevelser också, helst när vi pratar om professionella jägare som vet vad som är bra eller dåligt. Designmässigt så är den långt ifrån vad jag sett tidigare. Den är dock otroligt bekväm som efter att David förklarat hur den fungerar så inser jag att den är rätt så genialisk.

Jag är som sagt ingen jägare, så jag kan inte säga hur bra den fungerar på riktigt, men jag är övertygad att David tänkt till både en och två gånger för att ta fram denna. Otroligt intressant, som sagt.

Men tillbaka till min shopping. Eftersom Casström erbjuder slidor till sina knivar i vänster-hängd modell också (utan extra kostnad) så passade jag på att ta en Lars-Fält Knife i Sleipner, handtag i masurbjörk, samt ett eldstål i samma material. Otroligt snygg kombination som ser mer ut som något som ska vara i en monter än något man ska hacka lös med i skogen.

Hacka lös, det ska jag dock göra.

Jag fick även med Casströms smått legendariska ”Lapland Leather Wax” för att testa och utvärdera, vilket jag tycker är otroligt spännande. Helst nu när jag har en massa knivar med läderslidor och inte bara polymer eller Kydex.

Det som gör Casströms Lapland Leather Wax speciellt är att den inte gör läder mjukt. Man vill ogärna smörja in sin knivslida, yx-skydd eller andra läderprodukter som kräver passform, bara för att upptäcka att lädret gått från stabilt och bra passform, till slappt och löst. Det är faktiskt något som händer rätt så mycket när man använder traditionella produkter som ska skydda läder, men inte med denna.

Jag återkommer med test-resultat för Sleipner stålet, men kommer även att skriva en helt ny test av Casström Lars Fält Kniven, utan att ens titta åt vad jag skrev tidigare. Jag ska göra om mina vanliga moment och fullkomligt utvärdera denna kniv på nytt. Detta blir ett spännande experiment, eftersom det var så länge sedan jag skrev om denna kniv senast. Mina krav och tankar har garanterat skiftat sedan tidigare och bara genom att hålla i denna kniv igen så kan jag säga att det garanterat blir annorlunda denna gång.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”Casström igen…”

  1. Profilbild för Tuggen456
    Tuggen456

    Vad kostar den kombinationen?

    1. Kombinationen av Casström Lars Fält Kniven, slida med eldstålshållare och eldstålet självt kostar för närvarande (skrivande stund) 2195 kr. Om du besöker Casströms webbshop på https://www.casstrom.com/se/knivar/knivar/lars-falt-knife-med-eldstal.html så hittar du den där. Passa även på att titta på deras övriga produkter. Det finns mycket intressant här för den som är intresserad av Bushcraft och uteliv.