Är ni laddade? Själv vet jag inte…

Om några timmar så kommer Apple att presentera nästa generation av många produkter, men alla väntar nog otåligt på nya iPhone(s). Men vad är det som händer med mobilvärldens motsvarighet till Påven?

På grund av alla läckor som hela tiden poppar upp så känns det som att mysticismen som omgärdar dessa presentationer börjar vattnas ur och kännas mer och mer som en jämförelse vad man trodde till vad som hände.

Missförstå mig rätt nu, jag känner mig fortfarande som ett barn på julafton, men samtidigt känns det som att man redan vet vad som finns i paketet innan man öppnar det.

Denna trend gör också att det skapas orealistiska förväntningar på produkterna. Till exempel ryktet om att nya iPhone 8 skulle ha fingeravtrycksläsare under skärmen, vilket senare avvisades av andra läckor. Andra rykten påvisar 512 GB lagring, 120 Hz skärmar och andra smått fantastiska saker, men motvisas av andra rykten.

Personligen kan detta visa sig vara en frälsning, eftersom jag inte ännu sett vad som Apple släppt, men samtidigt känns det som att jag redan är less på att höra om den. Detta gör att köplusten som brukar associeras med dessa presentationer är på en ”all time low”.

När Note 8 släpptes så var det bara en slump att jag upptäckte att Samsung hade ett live event. Jag hade inte ens reflekterat över när den skulle visas på riktigt, eftersom jag redan i princip läst allt om den och sett bilder på den i flera månader.

Att företag som Apple tar till extrema metoder för att förhindra dessa läckor förstår man, eftersom jag knappast är ensam om att tappa intresse innan produkten ens är lanserad. Detta kan inte vara bra för affärerna.

Nåja. Med några timmar kvar så får vi väl se om det var något att bli upphetsad över. Jag kommer i alla fall ha med mig en skeptisk inställning till denna presentation. Om den dessutom visar sig inte uppfylla dom många punkter som jag faktiskt förväntar mig, efter alla läckor, så kommer jag troligen inte att köpa en ny iPhone alls. Jag väntar troligen ett tag till för att se vad som dyker upp från Kina, specifikt Huawei. =)

Ha en trevlig dag.

Kommentarer är avslagna

oktober 2023
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Digital Loppis
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.