Apple Watch Aktivitet – Svårslaget rekord

Som jag skrev om tidigare så har jag haft lite problem med min Apple Watch Serie 5 och appen aktivitet. Närmare bestämt så rapporterade klockan in 1064 minuter träning den 21 mars och runt 400 minuter den 22 mars. En sak som jag först tyckte var lite lustigt och inte berörde mig speciellt mycket.

Jag upptäckte sedan att jag hade ett nytt rekord att slå, nämligen 1064 minuter, vilket är över 17 timmar kontinuerlig träning. Så länge jag inte slår detta rekord så får jag ingen personlig förbättring, vilket inte direkt kändes lika roligt. Så, jag ringde Apple…

Drygt en månad med felsökningar, loggning och screenshots kulminerade idag i ett samtal från Apple. Dom kan inte lösa mitt problem och vet inte vad som hände. Men dom önskade mig en trevlig dag, vilket alltid är trevligt.

Som ni kanske förstår så rör det sig inte om något enkelt problem som gick att laga på normalt sätt. Trots att både telefonen och klockan blivit rensade så hämtas data automatiskt från iCloud och återskapar problemet nästan på en gång. Jag har dessutom rensat alla former av data för den 21 och 22 Mars, så det finns ingenting dessa dagar. Trots detta så ändras inte mina tränade minuter det minsta.

1064 minuter är följaktligen mitt nya rekord att slå, oavsett vad jag tycker och tänker.

Jag är inte bitter eller irriterad över situationen som uppkommit, jag är mest förbryllad om hur det uppkom och ännu mer hur det kan komma sig att det inte går att korrigera. När man tittar på kommunikationen mellan min Apple Watch och min iPhone 11 Pro Max så finns alla data tillgängliga. Jag kan i princip se hur många steg jag tog exakt på sekunden. Om jag raderar allt så borde följaktligen den informationen försvinna, men så är alltså inte fallet.

Nu påbörjar jag min egen analys och spårning av felet, för jag bara måste veta vad som gick fel. Om Apples tekniker inte kan hjälpa till så får jag ta saken i egna händer. Om Apple aktivitet rapporterar 1064 minuter träning så måste den ju få dessa uppgifter någonstans. Den kan ju inte hitta på sånt själv.

Nåja. Jag håller er uppdaterade om läget när jag hittar något nytt. Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.