Apple iPhone 11 Pro Max – Första tiden

Väl inne på fjärde dagen med min nya iPhone så har jag inte mycket negativt att säga. Faktum är att jag är väldigt nöjd. Främst är det batteritiden, som i sämsta fall håller 1½ dag, som håller mitt humör uppe. När man inte använder telefonen så sjunker procenten på batteriet i princip inte alls, precis som på en Huawei telefon.

Just nu håller jag på med första batteritestet och har laddat telefonen full i fredags. Nu är det söndag och jag är nere på 31% batteri. Jag har inte använt telefonen massivt under denna tid, bara normala saker som att strömma musik, titta på YouTube, skriva inlägg i WordPress och söka efter roliga produkter att köpa.

Det som tagit mest ström för mig var när jag strömmade musik (ca 5 timmar) och film från YouTube (ca 2 timmar) via mobilnät igår, men även drygt 1½ timme spelande gjorde att batteriet föll en bit. Tillfällen då jag inte använder telefonen speciellt mycket, exempelvis på helgerna, så verkar batteriet räcka hela helgen. Detta är utan någon form av batterispar eller liknande, bara normal drift.

Nu till veckan då arbetet drar igång så kan jag spendera 4-5 timmar om dagen i telefonen, vilket då oftast står för den mesta batteriförbrukningen. Dessutom strömmar jag ständigt musik när jag sitter och jobbar, så antingen är det musik eller samtal hela dagen.

Förutom batteritiden, som varit imponerande, så älskar jag Apples mjukvaror. Allt känns så genomarbetat och smidigt jämfört med Android. Möjligheten att använda exempelvis Google Assistenten på en iPhone gör att man inte längre känner sig ”utanför” Androids ekosystem på samma sätt som förut. Jag har faktiskt inte råkat på något som gjort att jag sagt ”detta hade fungerat perfekt på en Android men inte här”, vilket var en överväldigande känsla förut.

Data-hastigheten på iPhone 11 Pro Max verkar vara väldigt bra och jag har oftast 140-160 Mbit data över mobilnätet, även inomhus. Detta är mycket bättre än min Note 10+ hade, vilket jag aldrig varit med om förut. Apple har alltid varit efter på den fronten. Dock verkar ”uppström” vara betydligt långsammare på iPhone 11 Pro Max än på Note 10+. Man kan med andra ord inte få allt. =)

Är då allt en dans på rosor? Kanske inte direkt, men jag har ännu inte ramlat över något som har irriterat mig, vilket känns lite irriterande i sig. Apple har alltid varit något jag varit noga med att kritisera när tillfället har getts, men det finns ingen anledning att vara irriterat när allt bara fungerar. Jag har dessutom INTE installerat iTunes någonstans, utan förlitar mig på att slippa den mjukvaran i datorn. iTunes är djävulens påfund och troligen det sämsta som någonsin kommit från Apple, så jag försöker undvika den upplevelsen i största möjliga mån.

Mer än så har jag inte att rapportera för tillfället. Jag lovar att höra av mig när någon går dåligt, eller om jag hittar en bugg som verkligen irriterar. I annat fall så kommer min fulla review av telefonen om någon vecka., för dom som är intresserade av den.

Ha en trevlig helg och njut av den sista lediga dagen denna vecka. =)