Apple HomePod Mini

Trots att jag har och har haft det mesta som Apple har tillverkat så har jag aldrig haft HomePod i någon version. Det var dags att ändra på detta och jag beställde 6 st för att skapa vacker musik i alla rum. Frågan är om HomePod Mini kommer att visa sig bättre än min nuvarande lösning med Sonos/IKEA.

HomePod Mini är inte så lätta att få tag på i Sverige, då Apple valt att inte sälja denna produkt på vår marknad. Dock är det möjligt att köpa dom för runt 1000 kr på dom få ställen som faktiskt importerat och säljer HomePod Mini. Det som är lite trist är att det bara går att få tag på dom klassiska vita och gråa modellerna, inte dom färgade modellerna som Apple nyligen presenterade.

Dessa kommer säkert till den Svenska marknaden till slut, men just nu är det inte möjligt att få tag på dom.

När man tittar på en HomePod Mini på bild så förstår man nog inte riktigt hur stor den är. Som namnet antyder så är den verkligen ”Mini”. Detta gör att denna smarta högtalare knappt tar någon plats och smälter in i dom flesta miljöer utan att sticka ut på något sätt. Designmässigt så är den väldigt tilltalande, precis som många av Apples produkter.

(bild från nätet)

Som illustrerat av denna bild så är HomePod Mini verkligen liten, men ljudet är fortfarande väldigt stort. Jag har ju inte hunnit få mina ännu, men jag har lyssnat på en massa recensioner och läst en massa tester. Alla verkar vara överens om att den levererar betydligt bättre ljud än både pris och storlek antyder.

Jag kommer givetvis att skriva en recension av dessa smarta högtalare när jag fått chansen att testa dom ett tag. Jag kommer även att göra jämförelser med mitt nuvarande system från Sonos/IKEA.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”Apple HomePod Mini”

  1. Profilbild för Andreas Svensson
    Andreas Svensson

    Jag slog nyligen till på 3 stycken. Mitt intryck är positivt, men jag läste ett råd som jag håller med om: ”De låter absolut bäst i par.”

    1. Så är det nog. Även Apple måste följa fysikens lagar, tyvärr. ?