black internal hdd on black surface

Läsarfråga: Lämplig hårddisk?

Johan frågar: Jag är på jakt efter en backup disk till min nyss inköpta Macbook Pro (2020). Har du någon att rekommendera?

Svar: Hej Johan.

Jag skulle rekommendera en SSD hårddisk, till att börja med. Personligen så köpte jag en 500 GB Samsung SSD till min MacBook Air, men den kommer nog att visa sig lite för liten strax. Jag skulle därför rekommendera minst 1 TB lagringsutrymme. Jag föredrar SSD (Solid State Disc) för att dom är helt tysta när dom arbetar. Jag vill inte ha något surrande, knastrande och vinande när jag sitter och försöker koncentrera mig. Helst då resten av datorn är helt ljudlös.

Jag har en 4 TB vanlig hårddisk för att göra backup av stora filer, som filmer och större projekt i Garage Band. Denna är dock enbart inkopplad när jag behöver den. Om du tänkt köra backup via Time Machine så vill du nog ha hårddisken inkopplad hela tiden, vilket gör en SSD bättre lämpad för det ändamålet.

Notera dock att det är betydligt billigare att köpa traditionella hårddiskar, så allt beror ju på hur mycket du är villig att satsa.

Hoppas detta var ett bra råd och knuffar dig i rätt riktning.

Ha en riktigt bra dag.