Android Tips!

Keepscreen
Är du en av dom som ständigt irriteras över att din skärm slår av när du försöker hitta något i Google Maps eller sitter och läser en E-bok? Då är Keepscreen appen för dig. Du kan helt enkelt välja vilka applikationer som du vill skärmen ska hållas aktiv för. Väldigt smidigt och enkelt. Gratis och utan reklam!

Overlook Fing
Kanske är du en person som är intresserad av hur ditt nätverk ser ut? Overlook Fing är ett verktyg som blixtsnabbt kan analysera ditt WiFi nätverk och vilka tjänster som olika datorer delar ut. Du kan även analysera externa IP/domäner via detta utsökta verktyg. Det är givetvis helt gratis och utan reklam.

Ulysse Gizmos
Är ditt efternamn Jones och du hamnar ständigt i situationer där du inte vet riktigt var du är eller vart du ska gå? Om inte så kanske du ändå är intresserad av Ulysse Gizmos, vilket förvandlar din mobiltelefon till ett multiverktyg för den äventyrslystne. Helt gratis och utan reklam.

KIES Air
KIES Air är speciellt anpassad till Samsungs telefoner, så om du inte har en Samsung telefon så har du nog inte tillgång till KIES heller, tyvärr. Jag tänkte ändå skriva lite om denna underbara app så att dom som har andra telefoner vet vad dom missar. KIES Air är en webbserver som körs på din mobiltelefon. Den ger dig access till olika inställningar och även möjligheten att ladda ”hem” bilder, filmer och musik från din telefon till din dator. Allt sker via WiFi anslutning, vilket gör att du inte behöver ha en USB kabel tillgänglig för att kunna utföra diverse aktiviteter. Du kan givetvis ändra i dina kontakter och inställningar på telefonen via webbgränssnittet också. Möjligheterna ökar i och med att du kan ansluta till din Samsung telefon från en annan telefon och på så sätt föra över bilder och annat till en kompis telefon. Smidigt, enkelt och helt gratis.