Windows Phone 7, en dyr historia…

 Jag har suttit och tittat runt lite på olika Windows Phone 7 telefoner som redan finns på marknaden. Jag vill vänta tills Nokia kommer med sin WP telefon innan jag provar den, men samtidigt möttes jag av en chockartad nyhet.

Genom att sitta och titta på ”Windows Marketplace” över vilka olika applikationer som finns tillgängliga så fick jag en rysning när jag såg vad applikationerna faktiskt kostade. En soundboard (ett fjantigt program där man klickar på knappar och får höra ett ljud) kostar runt 30 kronor, medan ett program för att kunna arbeta med telefonen kan springa iväg i princip hur högt som helst. 

Med tanke på vad apps kostar till WP7 så behöver jag faktiskt ta mig en liten funderare om det verkligen är värt det. Visst, Android Market innehåller mycket skit, men det är oftast gratis. Vem betalar 30 kronor för att få höra några löjliga ljud?

Om du känner att du vill använda din mobiltelefon som en WiFi router så kostar det bara 170 kronor, ett snyggare tangentbord för bara 100 kr eller SBP mobile shell för endast 205 kronor. 

Jag hoppas verkligen att det inte är så tokigt som det verkade och att Microsoft faktiskt lugnar ned sig lite med priserna. Om applikationer ska kosta 50+ kronor att köpa, då ska telefonen vara extremt bra för att intresset ska hålla i sig. 

WP7 klättrar redan nu efter den lodräta klippväggen, om dom tänkt sig ta extrema pengar för att man ska få appar med dålig kvalité så kan dom helt plötsligt tappa fotfästet.

Nu är det bara att börja undersöka vad WP7 egentligen är. Kanske jag skrotar mina planer på att prova en sådan telefon redan nu…

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.