Windows Phone 7.5 lockar, även ITPiraten…

Nu när iOS5 blivit släppt så visade det sig att många fått problem med sina iEnheter. Installationen pågår i timmar, vissa telefoner har gett upp och blivit till dyra tegelstenar. Men det är många som lyckats få igång operativsystemet också. Trots motgångar på nästan 54% av installationerna så har 46% fått erfara den nya iOS5 och iCloud servicen.

Samtidigt så gottar sig Windows Phone fans i ljuset av Apples problem. ”Uppdateringen till Mango (WP 7.5) var enkel och fungerade för oss i alla fall”, kan man läsa i kommentarerna på Engadget.

Inte bara Apple har fått erfara motgångar med deras nya operativsystem, Research In Motions Blackberry nätverk har varit nere i nästan 3 dagar, vilket har gjort att kunder inte ha kunnat ladda ned e-post och andra saker. Orsaken är att alla Blackberry telefoner hanteras centralt av RIMs egna servrar.

Man kan nästan höra ekot av Microsofts grundare Bill Gates skratt över nätet. Om någon telefon ska peta bort Apple från marknaden så är det Windows Phone. Nu när RIM har haft problem så funderar nog många företagare på att migrera till detta, om än färska, operativsystem. Det är ju trots allt Microsoft som ligger bakom WP 7.5, så man vet att den är anpassad för arbete mer än lek.

Jag har personligen suttit och minutiöst läst igenom reviews och tester av denna uppstickare till operativsystem på mobilmarknaden. Men hur än jag försöker övertyga mig om att det är ett fantastiskt system så kan jag inte annat än sakna viss funktionalitet mot för en Android telefon.

Mitt enda alternativ i dagsläget är att köpa ännu en telefon och använda både Android och WP för att få en rättvis uppfattning. Den telefon som förlorar racet kommer att säljas, helt enkelt.

Som jag ser det finns det några saker som stör mig med WP, som till exempel:

  • Inget stöd för minnesexpansion, kan komma i framtiden kanske?
  • Inget stöd för masslagring via USB (telefon som USB minne), kanske det redan finns i Mango?
  • Tvingad att använda Zune tjänsten för musik/sync, precis som Apples iTunes?
  • Inget stöd för dual-core processorer i WP gör att den känns utdaterad hårdvarumässigt.
  • Konstiga specifikationer, ingen modern teknologi/hårdvara i WP telefoner gör att man känner sig  lite lurad på konfekten.

Men konstigt nog så känns det lockande att prova detta OS. Jag har alltid tidigare använt Windows Mobile på mina smartphones, före iPhone eran och även före Android var uppfunnet. Med andra ord, då smartphones var smarta och tillverkade för arbete istället för enbart lek och stoj.

Jag återkommer till hur jag ska göra, ingen kommer att missa det. =)

Ha en trevlig kväll.