Windows 10 nätverksproblem

Den senaste tiden så tycker jag att mina Windows 10 datorer har haft mycket problem med nätverk. Jag tror knappast jag är ensam om detta, men om jag är det så tänkte jag dela med mig om vad jag gör för att fixa anslutningarna.

Glöm dom traditionella metoderna
Om din Windows 10 dator börjar få problem på Internet, som att vissa sidor inte laddas eller att den går fruktansvärt segt att surfa med, glöm dom gamla ”DNS-tricken” som tidigare fungerat bra.

På mina datorer så spelar det ingen roll om jag tömmer DNS-Cache, släpper och förnyar min DNS. Även dom gamla NETSH tricken är meningslösa, konstigt nog. Windows egen felsökare fungerar inte heller, då det är väldigt troligt att den inte hittar några problem med nätet.

Det är så enkelt
Trots att dom gamla tricken inte fungerar så finns det ett enkelt sätt. Faktiskt så är det betydligt enklare än tidigare. =)

Windows 10 har en inbyggd funktion att återställa nätverket från början igen, vilket har löst mina problem till 100%. Konstigt nog så återkommer samma problem efter några månader, men det är enkelt och snabbt att återställa nätverket när det händer.

Det enda du behöver göra är att gå till ”nätverk och delningscenter”, snabbaste vägen är att högerklicka på din lilla WIFI statusikon vid klockan på startmenyn och välja ”Öppna Nätverks- och Internetinsställningar”. När du kommer till ”Status” så finns alternativet för återställning längst ned på sidan. Klicka den och följ instruktionerna, efter omstart är det klart och du har än en gång ett fungerande nätverk.

Kanske inte din lösning
Det är inte 100% säkert att detta fungerar för dig, vilket i så fall är olyckligt. Men för dom allra flesta kan jag tänka mig att detta är en garanterad lösning på problemen.

Om inte så finns det säkert en miljon andra tips på Google. =)

Ha en bra dag.