Watch Dogs 2 – En tråkig historia…

För många år sedan så provade jag på PC spelet Watch Dogs. För er som inte känner till detta så spelar man en ”hackare” som slåss mot ”big brother”, kan man säga. Förutom att spelet var intressant och på många sätt nyskapande så var det också löjligt mycket buggar i det. Det förstörde totalt min upplevelse och jag blev inte långvarig med den titeln.

Omkring 2016 så kom efterföljaren ut, Watch Dogs 2. Förutom att den hade bättre grafik och kontroller så erbjöd den även mindre buggar, vilket var en fantastisk nyhet. Dock kände jag att det var värt att vänta lite innan jag tog steget och investerade i detta spel… Så, 6 år efter att spelet släppts så ramlade jag över titeln av en slump. Lite över 100 kr och nu borde ju spelet vara buggfixat många gånger om. Jag var ju tvungen att investera. ?

Men så var det förstås inte. Trots många år på marknaden så är Watch Dogs 2 buggig som aldrig förr, vilket känns som UBISOFT i sitt esse. Det är nämligen inte ovanligt att just UBISOFT skippar att fixa till sina titlar när det gått ett litet tag, vilket förstås är trist.

I mitt fall så upplevde jag kraschar i spelet som orsakade omstarter av datorn. Efter drygt 9 timmar med försök att fixa problemet så tog till slut spelet med sig Windows filsystem i fallet. Flera timmar senare så hade jag lyckats installera om Windows 11 igen och nu börjar min speldator komma tillbaka till användbart stadium igen.

Jag har dock inte gett upp hoppet om Watch Dogs 2 ännu. Det måste gå att fixa till spelet, eftersom det var så pass många som trots allt spelade denna titel. Det lustiga är att efter diskussioner med många andra som har samma problem så verkar alla Watch Dogs titlar ha samma bekymmer. Även den senaste Watch Dogs: Legion rapporteras krascha efter några minuters spelande för dessa.

Hur som helst så fortsätter min buggsökning och jag hoppas att jag löser det på något sätt.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.