Från ALOX till Cellidor…

Det går inte understryka nog hur trevlig min Farmer X i ALOX är. En verklig ”slitvarg” för vardagens sysslor. Men det går samtidigt inte att undvika att råka ut för situationer där en vanlig Cellidor (Plastsidor) version hade varit mer praktisk att bära.

Denna helg så hamnade jag ständigt i situationer som krävde att jag hade lite mer strängar på min lyra, vilket gjorde att min Farmer X föll kort. Det har förstås hänt vid mer än just ett tillfälle sedan jag började använda denna modell istället för min Huntsman, men denna gång var speciell, eftersom min Huntsman hade dom verktyg jag behövde. Penna, pincett, korkskruv och nål… Notera dock att alla mina Huntsman är modifierade till ”plus” versioner, så alla har penna, detta är inte standard på modellen.

När jag på kvällen satt ned och funderade ett tag så var det ju rätt så uppenbart vad som var lösningen på mitt problem… Att helt enkelt skifta tillbaka till Huntsman igen. Sagt och gjort så har min ALOX fått hamna i Victorinox montern, samtidigt som jag ceremoniellt blåste av dammet från min gamla trotjänare.

Det fanns dock en Victorinox som var tänkt att ersätta mina Huntsman modeller, som har hamnat lite i skymundan och blir sällan nämnd längre. Den som varit lite uppmärksam har säkert börja fundera vad som hände med min Victorinox Ranger, eftersom den har allt en Huntsman har och dessutom en stålsåg/fil. Svaret är att trots att den bara är 1 enda lager tjockare, är för tjock. Hur tokigt det än kan låta. Den känns verkligen klumpigare att ha med sig, helst när man har mindre fickor på byxorna.

Den fungerar bra, men inte alltid, så den får också hamna i montern. ?

Så. Kommer jag att avråda någon från ALOX nu? Svaret är förstås ett rungande nej. Det finns ingen som helst anledning att inte älska en ALOX modell från Victorinox. Visst blir man lite mer begränsad, men med tanke på hur mycket verktyg som man har tillgång till på alla Victorinox så är det oftast inte något problem. Jag har använt Cellidor versionerna av Victorinox i många, många år nu. Kanske är det just därför jag saknar vissa saker när jag bär min Farmer X.

Jag kommer troligen att börja gå över till mina mindre Cybertool modeller, om det visar sig vara lämpligare uppsättning för sommarens arbeten. Rapport kommer i så fall.

Ha en trevlig dag och fortsatt trevlig sommar, så hörs vi snart igen.