Läsarfråga: Vita scales till Victorinox?

Jens frågar: Hej Urban. Jag undrar om dom vita sidorna till Victorinox håller sig från att bli färgade. Jag vet att vitt inte direkt är lämpligt om man vill hålla sin kniv snygg länge, men hur är det med Cellidor?

Svar: Hej Jens.

Faktum är att dom vita Cellidor sidorna på Victorinox inte tar åt sig extremt mycket färg från exempelvis jeans, men dom är absolut inte immuna mot missfärgningar. Om jag lägger min Ranger bredvid min Huntsman så ser jag uppenbara skillnader mellan dom båda vita versionerna. På bilden ovanför så ser man inte någon stor skillnad, men i verkligheten så är min Huntsman gul och ser lite ”smutsig” ut i jämförelse. Den är använd i drygt ett år som EDC, så den har fått åka med på diverse äventyr en längre tid.

Det korta svaret är alltså att du får förvänta dig att byta sidorna med några års intervaller om du vill att din Victorinox ska se ny och fräsch ut, eller så väljer du gul eller annan färg på en gång. ?

Ha en riktigt bra dag och jag hoppas att du är nöjd med svaret.

Notera att detta inlägg är 7 månader gammalt. Tänk på att 7 månader är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta senare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

februari 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.