Grupp SMS utan grupp till iOS – Sendhype!

En av dom största problemen jag mött som projektledare är att ständigt försöka hålla alla informerade om vad som händer. Eftersom jag hanterar såväl entreprenörer, privatpersoner och medarbetare så är det också viktigt att alla får samma information och är lika uppdaterade om läget.

Min lösning har varit att skicka vanliga meddelanden, men inte som gruppmeddelanden. Jag vill ogärna att någon blir irriterad att jag oavsiktligen ”delat” deras telefonnummer eller liknande, så det gäller samtidigt att vara diskret. Som ni kanske förstår så har detta tagit mycket av min tid och många gånger har personer inte blivit informerade, eftersom jag helt enkelt glömt bort att skicka även till dom.

Allt ändrades dock när jag hittade en app som heter ”Sendhype”. Detta är i princip en automations-robot som lever i ens iPhone/iPad/Mac och gör att du kan skicka gruppmeddelanden till alla samtidigt, men individuellt. Du behöver alltså inte vara orolig att någon annan ska bli irriterad, eftersom det är individuella meddelanden som skickas.

Man kan även välja att lägga in [förnamn] och liknande, för att göra meddelandet lite mer personligt. Sendhype håller också reda på vilka som fått meddelandet och vilka som inte fått det, den loggar utgående meddelanden så att du kan exakt se vem du skickat till och när. Förutom detta så stödjer även Sendhype iCloud synkronisering och läser automatiskt av grupperna i din kontaktlista, för att du lättare ska kunna skicka ut mängder med SMS utan problem.

Nu tänker säkert många, ”jaja, vi har hört om dessa online-tjänster som kostar flera kronor per SMS att använda”, men Sendhype fungerar inte alls på det sättet. Det är din egen telefon som skickar meddelandet, ingen online-tjänst. Du får alltså ingen kostnad per meddelanden, förutom eventuella avgifter från din leverantör. Dom flesta har dock gratis SMS idag, så det är nog ingen som betalar hutlösa summor för att skicka SMS. ?

Om du har en nyare iPhone som stödjer många olika abonnemang samtidigt så kan du enkelt välja vilket abonnemang du ska skicka meddelandet ifrån. Så att du inte råkar skicka arbets-relaterade SMS via ditt privata abonnemang, osv.

Sendhype är förstås inte begränsad till bara SMS. Du kan även skicka MMS och iMessage på samma sätt, genom att bifoga bilder och liknande. Precis som vanligt så kommer iMessage själv avgöra om kontakten har en iPhone eller en Android telefon, så du behöver inte tjorva med sånt.

Vid det här laget så börjar nog många fråga sig vad haken är, eftersom ingenting fungerar så bra utan att ha någon stor nackdel också. Faktum är att Sendhype har ett alternativ för månadskostnader, vilket jag är 100% emot. Men dom har även en fast summa på strax över 300 kr. Om du väljer det alternativet så kostar Sendhype ingenting utöver summan du betalar för appen och du får statusen ”Lifetime”.

Jag har använt Sendhype i mitt arbete ett tag nu och är mycket nöjd med hur den fungerar. Att skicka SMS är både snabbare och enklare för mig när jag är ute i fält och springer. Samtidigt är det betydligt större chans att dom jag kontaktar ser mitt meddelande snabbare än om jag skickar exempelvis ett e-post. Alla har sin telefon på sig, eller hur? ?

Sendhype är förstås inte för alla, men jag tänkte ändå skriva lite om den. Jag vet att det är många som är i mitt läge och framförallt om man sitter som Arbetsledare, Transportledare eller Projektledare så är chansen stor att man ofta behöver kontakta stora grupper med jämna mellanrum.

Om du är nyfiken på hur Sendhype fungerar så finns det förstås ett alternativ som är helt gratis att använda. Du får skicka 3 gratis meddelanden till en grupp på upp till 10 personer innan du bestämmer dig. Du kan inte automatisera meddelande-utskick med gratis versionen, men det är ju ingen deal-breaker på något sätt.

Om man betalar för en ”Lifetime” version så använder sig Sendhype av Apples inbyggda automationsmotor för att skicka meddelanden på schema och liknande. Väldigt smidigt och samtidigt modulärt och med möjlighet att automatisera mycket saker som har med meddelanden att göra.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.