Jokkmokks Vintermarknad 2024 – Hur var den?

Till att börja med så måste vi diskutera den faktor som gjorde Vintermarknaden 2024 till något att skriva om, nämligen vädret. Det började i torsdags med stormvindar som tvingade många säljare att avbryta sin försäljning och packa ned sina produkter, eftersom dom helt enkelt riskerade att blåsa bort. 💨

På fredagen så var det i princip vindstilla ute och dom varma vindarna som gjort att yttertemperaturen landade på mellan 0 och -2 hade bytts ut mot -6 grader och solsken… Väldigt trevligt väder med andra ord.

Människor flockades till marknaden och det var ordentligt med försäljning överallt. Vi passade bland annat på att köpa lite handgjorda smycken, honung och även äta lite från en av dom många matställen som poppat upp på marknadsområdet.

Lördagen kantas som vanligt av att många vill packa ihop och komma iväg tidigt, eftersom dom flesta försäljare har långa sträckor att åka innan dom är hemma igen. Vi passade på att gå ut en sista gång och se om det fanns några fynd att göra, men det bjöds inte på några nya överraskningar jämfört med tidigare dagar.

Jag upplever marknadskvällarna, som kantas av berusade människor, bråk och allmänt stoj runt om i Jokkmokk som relativt lugnt. Vi har inte varit ute på kvällarna, eftersom det är helg och den dedikerar vi familjen, som vanligt. Men då vi bor rätt så centralt så brukar vi uppleva mer skrik, gråt och slagsmål än så här. 😊

Allt som allt ger jag Jokkmokks Vintermarknad 2024 ett betyg på 8 av 10, där det blir poängavdrag för det dåliga vädret första dagen, men bonuspoäng för det vackra vädret dom två andra dagarna.

Till alla våra marknadsbesökare vill jag säga ”Tack för i år” och ”Jag hoppas att vi får äran att träffa er nästa år igen”.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.