Vindarna vänder – Apple vs Android

Som alla säkert vet så har jag lämnat Android för att satsa på Apples produkter. Dock har jag på senaste tiden råkat ut för massor av buggar som gör att jag seriöst funderar på att gå tillbaka till Android igen.

Vad pratar jag om? Det har hänt mycket den senaste tiden. Men låt mig ta upp några nyliga exempel.

Igår förde jag över 1063 låtar till min iPhone. Medan jag hade telefonen inkopplad så passade jag på att sortera upp allt och fixa till ID3-taggar så att inget såg konstigt ut.

När jag sedan kopplade ur kabeln från telefonen så försvann all musik. Det enda som fanns kvar under musik var, hör och häpna, 6 stycken böcker! Jo, du läste rätt.

När jag provade att öppna dessa böcker så fick jag bara upp ”Media stödjs inte”. När jag kopplade upp lightning kabeln igen, för att undersöka vad som var fel, så fanns helt magiskt allt på plats. Tills jag kopplade ur kabeln igen…

Jag gjorde en ”återställning” av telefonen för att få bort musiken och började om från början. Men nu gick det inte att installera några appar längre. Installationer misslyckades, appar vägrar att hämtas och jag kunde inte få in mitt Google konto, eftersom den gång på gång frågade efter lösenord. Trots att jag skrev in rätt hela tiden.

Ytterligare en återställning…

När jag nu försökte kopiera in låtarna på nytt så visas bara 7 av 23 album. Det tog också runt 3 timmar att kopiera in låtarna på telefonen. När jag försökte gå igenom dessa för att se vad som kunde vara fel så försvann alla album helt och hållet. Slutligen hade jag 1 album med 2 låtar, ”Unknown” hette albumet, låtarna saknade titel helt och hållet… Jag har ingen aning om vad som händer. Till och med min arbets-iPhone verkar ha fått spatt, då den öppnar och stänger appar lite hur som helst.

En sista återställning av min 6S Plus och sedan in i lådan… Bootade upp HTC 10:an och kopierade in låtarna. Det tog 47 sekunder, allt fungerade felfritt…

Detta ger perspektiv, om än detta verkar vara en förbannelse som vilar över mina Apple produkter. Men där Samsung lyckades få mig att gå över till Apple så verkar HTC 10 återställa min kärlek till Android en gnutta varje timme jag sitter med den.

Kanske säljer jag bort mina iPhones och går över 100% till Android igen. Det känns faktiskt lite mer ”hemma” på något sätt. Buggar och allt. Det faktum att man måste ladda telefonen 2-3 gånger om dagen saknade jag dock inte. =)

Den som lever får se… Om Android N kommer till min HTC 10 snart, så kanske man faller för Android på allvar. Just nu delar iOS och Android förstaplats så vågen kan tippa åt vilket håll som helst…

Ha en trevlig kväll.