Victorinox släpper ”fix”!

Det är inte ofta som Victorinox backar och erkänner att något inte riktigt blev bra. Faktum är att Victorinox otroligt sällan har misslyckats med något tidigare. När det gäller den nya Venture serien så har den både rosats och ratats på Internet, men nu har slutligen Victorinox bestämt sig för att lösa problemen, en gång för alla.

Venture serien har designats med hjälp av den kända bushcraftern och Victorinox instruktören Felix Immler. Den har väldigt mycket funktioner på en liten yta, precis i linje med Victorinox övriga saker. Detta har dock resulterat i att man tummat lite på detaljer som hur kniven sitter fast i slidan och kanske gjort den lite för tunn för sitt eget bästa.

Redan från första recensionen på Internet så var det dom som undrade om det verkligen skulle vara på det sättet, vilket i efterhand visade sig att nej, det skulle det inte.

Från och med början av nästa år så släpper följaktligen Victorinox version 2 av Venture serien. Denna är ”buggfixad” och omdesignad på flera områden, för att lösa dom problem som många upplevt. Exakt vad som gjorts för att lösa problemen är lite oklart, för mig. Jag vet att slidan ska fixas, men det är garanterat fler detaljer som behövde ses över.

Jag tycker det är stort av Victorinox att göra detta, men samtidigt är jag förvånad över att dom hastade och släppte en produkt som inte riktigt var testad ordentligt. Deras Swiss Army Knife modeller har ju tillverkats i över hundra år, men när det gäller bushcraft knivar, så är Victorinox bara nybörjare ännu. Med hjälp av personer som Felix Immler så får dom förstås en ”språngbräda” ut på marknaden, men en bushcrafter kanske inte alltid är den bästa på att designa saker.

Personligen sitter jag förstås ännu och väntar på min Venture, version 1. Men med tanke på att Victorinox nu tänkt släppa tvåan redan inom kort så kanske man ska vänta lite innan man gör slag i saken. Frågan är om Victorinox kommer att byta ut felaktiga slidor till version 1, eller om man tvingas köpa den också för att lösa problemet.

Felix Immler har själv lagt upp en video på YouTube där han pratar om denna omdesign av Venture. Du kan titta på den här nedanför om du vill höra vad han säger.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.