Victorinox reklam!

Nu känner jag att det är dags att prata lite mer om Victorinox. Om du är van att läsa mina ganska så uppenbara ”reklaminlägg” för Victorinox så kan du skippa detta inlägg. Dock vill jag att du samtidigt förstår att detta inte är en betald marknadsföring, jag skriver alltid om Victorinox för att jag använder och förlitar mig på deras smått fantastiska multiverktyg.

Jag vill ju inte att mina läsare ska glömma bort världens kanske mest mångsidiga och trevliga verktyg, så jag skriver lite saker som dom flesta redan känner till med jämna mellanrum.

Trots att jag skriver mycket om andra knivar på min hemsida så bör man veta att min ständiga EDC och samtidigt följeslagare ut i skogen alltid är en Victorinox. Andra knivar som får följa med är ofta ”gästspelare”, medan Victorinox Swiss Army Knife är huvudrollsinnehavaren, så att säga.

Trots att denna kniv har funnits sedan 1884 så har den inte blivit passé, utan tvärt om så ökar ständigt den trogna skaran användare, som är allt från äventyrare till professionella IT projektledare.

Men varför väljer man då att gå över mer och mer till Victorinox och deras multiverktyg? Jag tror personligen på fyra orsaker, men det är förstås bara enligt min ringa uppfattning och ingen fakta.

 1. Man vill vara laglig
  I Sverige så har vi ganska restriktiva knivlagar. Många väljer att strunta i dessa, men vi som passionerat gillar våra knivar och EDC lösningar försöker helst hålla oss väl med lagen. En Victorinox räknas inte som ett vapen, ur myndighetsperspektiv. Det är en fick-kniv som har många andra funktioner. Den är inte heller hotfull eller ”taktisk” på något sätt, vilket bidrar till att den inte uppfattas som ett hot om man plockar upp den ur fickan, även på ett publikt ställe.
 2. Man inser att kniven bara är en del av ens EDC
  Att ha en kniv som EDC fungerar till en viss del, men att använda en Victorinox Swiss Army Knife gör att man har en verktygslåda med sig. Den som använt vanliga knivar och testat Victorinox inser snart att det inte räcker med ett blad. Att ha en sax, såg, fil, skruvmejsel och mycket annat fungerar betydligt bättre i långa loppet och erbjuder funktionalitet som är långt över något annat verktyg på marknaden.
 3. Priset får avgöra
  Att köpa en Victorinox är väldigt överkomligt. Priserna är oftast väldigt låga i förhållande till det man får. Dom allra mest avancerade modellerna (Cyber Tool L) kostar runt 1000 kr, men majoriteten kan man köpa för hälften av det.
 4. Idolerna går över till Victorinox
  Många av knivvärldens eliter på YouTube har på senaste tiden börjat använda Victorinox knivar till vardags, eller i alla fall prata om att man använder dom till vardags. Många har nog använt Victorinox knivar sedan dom var barn. En positiv twist på detta är att man ser mer och mer av olika Swiss Army Knife modeller i videos och även att det pratas mer om dom överallt på Internet. All denna ”hype” gör att populariteten går upp och Victorinox sprids lättare till den yngre generationen också.

När jag får in brev från läsare som handlar om Victorinox så rör det inte om dom ska ha en Victorinox, utan hjälp med vilken modell dom ska ha. Allt beror förstås på tycke, smak och främst behov. Det någon tycker är perfekt kanske någon tycker är för lite eller för mycket, så enkelt är det bara.

Mitt råd till alla som vill börja med Victorinox är att börja smått och billigt. Satsa några hundra på en modell som verkar ha det mesta, typ Victorinox Huntsman. Om man sedan upptäcker att man saknar något verktyg så är det bara att uppgradera. Kanske vill man till och med skippa saker man inte använder och kan gå ned i modell. Allt är möjligt och det som styr är alltid behovet.

Att titta runt på YouTube och följa personer som Felix Immler gör ju förstås att man inspireras och eventuellt hittar sin favorit på en gång. Man kan aldrig gå fel med en Victorinox och att äga många är aldrig ett problem, eftersom man lätt kan anpassa den man bär efter vilken situation som uppstår.

När du bestämt dig för vilken du vill ha så rekommenderar jag att du besöker Slims.se och tittar vad Mats har till salu. Slims.se är troligen Sveriges trevligaste och mest mångfacetterade butik med Victorinox och tillbehör till dessa.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.