Nya Morakniv Companion inför hösten.

Det finns nog inte många utemänniskor i vårt avlånga land som inte hört talas om Morakniv. Risken är också stor att man har hört talas om deras Companion modell, vilket visat sig vara en pålitlig följeslagare ute i skogen.

Den har ett ergonomiskt skaft av polymer och ett mjukt friktionsgrepp, fingerskydd och ett 2,5 mm tjockt blad av återvunnet svenskt rostfritt stål som håller skärpan länge. Tack vare blad- och skaftkonstruktionen blir kniven optimal för att kunna arbeta säkert och effektivt i olika väderförhållanden året runt. Morakniv Companion passar lika bra som ett verktyg i hemmet såväl som i bältet på fjällvandringen. Knivslidan av polymer har ett praktiskt bältes-clip så att kniven kan fästas på bältet eller ryggsäcken, alltid nära till hands.

Vad som är nytt för hösten är att förutom att den finns i färgerna Anthracite, Black, Cerise, Desert, Green, Hi-Vis Orange, Light Blue, MG och Navy Blue så har den nu kommit i lite mer ”höstiga” färger.

Dom nya färgerna är förstås Olive Green, Dala Red och Burnt Orange.

Alla som känner mig vet att Burnt Orange gör mig lite extra lycklig. Jag har länge försökt få Morakniv att tillverka en version av Garberg i denna färg, men till synes utan att lyckas. Jag håller dock tummarna på att det händer snart. 😄

Jag är dock supernöjd med min Kansbol i Burnt Orange och den är väldigt välanvänd ute i skogen.

När det gäller Morakniv så är det faktiskt så att färgerna kan vara det som avgör om jag köper en kniv eller inte. Om jag hittar en tråkig svart kniv och sedan ser en färgglad version bredvid så har jag en tendens att välja den färgglada varianten.

Kanske är det bara jag, men visst ser dom nya färgerna väldigt trevliga ut när man ser dom med naturen i bakgrunden.

Så. Precis som med Apple och deras iPhones så blir första frågan förstås ”när finns dom att köpa”. Till skillnad från Apple så blir svaret ”nu”, eftersom du kan gå till Morakniv och beställa en kniv precis nu, du behöver troligen inte ens stå i kö. 👍

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.