Victorinox Dual Knife Sharpener

Nu när jag snöat in på Victorinox så var jag tvungen att prova en av deras knivslipnings-lösningar. Just denna modell heter Dual Knife Sharpener och har en v-formad keramisk slip på ena sidan och på andra sidan ett rätt så lång slipsten. Det som är speciellt med just denna slip är att man enkelt kan ha med sig den, samtidigt som v-slipen i ena änden gör att man snabbt kan få upp den där perfekta skärpan utan att behöva tänka på vinklar och annat.

Storleksmässigt är den ungefär som en bredare penna. Den har även ett clip för att kunna sättas i byxlinningen eller i bröstfickan. Dual Knife Sharpener kan även användas för att slipa krokar då den har en skåra längs efter slipstenen.

Jag har inte haft så lång erfarenhet av denna knivslip, men jag har slipat upp samtliga mina Victorinox knivar så att dom är väldigt vassa, vilket gick väldigt fort och var extremt smidigt.

Du behöver inte ha några förkunskaper för att använda v-slipen. Det enda man behöver göra är att dra den längs efter knivbladet så blir det bra. Om man vill använda slipstenen på andra sidan så bör man ha grundläggande kunskap i hur man slipar en kniv, men det går ju fort att fixa och det finns hundratals filmer på YouTube som förklarar hur man gör.

Allt som allt skulle jag vilja ge Victorinox Dual Knife Sharpener ett väldigt högt betyg. Den fungerar precis som utlovat och gör det väldigt enkelt att hålla sina knivar vassa som tusan, även ute i skogen. Tipset att kolla närmare på denna knivslip kommer från Felix Immler på Victorinox och jag håller verkligen med att det är den smidigaste lösningen. Jag har provat slipa min Victorinox Work Champ (111 mm), Victorinox Cyber Tool L (91 mm) och min Victorinox Mini Champ (58 mm) vilket fungerade perfekt på alla.

Värt att notera är att Dual Knife Sharpener är speciellt anpassad för Victorinox knivarna och är inte lämpad för tjockare blad. Med tanke på att inte många knivblad är så tunna som Victorinox så kan du inte förvänta dig att fixa till dina Bushcraft knivar med denna slip, i alla fall inte via v-slipen. Slipstenen fungerar dock till dom flesta knivar och yxor utan problem.

Jag passar på att ge en ”shout-out” till Slims.se som hade knivslipen hemma i lager. Det gick både snabbt och smidigt att få den. Om du också är intresserad av denna slip så kan du gå till Victorinox Dual Knife Sharpener hos Slims.se och beställa en. Hälsa från mig. ?

Detta är en väldigt prisvärd investering om du också har en massa Victorinox knivar som används flitigt. Vi vet alla att dom är vassa, men inte speciellt länge om man använder dom till tyngre saker.

Ha en bra dag.