Uppdaterad: Victorinox Cybertool

(Uppdateringen finns längst ned på sidan!)

Igår beställde jag en Victorinox Cybertool 34 från Conrad.se, eftersom dom hade den till ett sådant perfekt pris (jämfört med andra affärer). Det tog inte länge före mitt piratsinne började pingla. Priset var skitbra, kanske för bra.

Jag tittade lite närmare på bilderna på verktyget på Conrads hemsida och dom ser ut som till höger.

Victorinox klassiska röda färg, verktygen som dom beskrev i texten på hemsidan. Men något kändes inte riktigt rätt här ändå.

Jag letade upp lite mer bilder på detta verktyg och det visade sig rätt så snart att alla Cybertools ser ut som bilden nedanför.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det vill säga. Dom är transparenta i rött, blått eller ”onyx”.

Nu började jag fundera allvarligt på om det var något fuffens på gång med detta företag och med deras produkter. Jag gick direkt till källan och tog ett snack med Victorinox själva.

Dom hävdar det bestämdaste att dom aldrig tillverkat ett Cybertool (29, 34, 41) verktyg, oavsett årsmodell eller storlek, i solid röd färg. Dom krävde också att få reda på var jag hittat ett sådant verktyg, troligen för att dom vill prata med dom också.

Jag har varit i kontakt med Conrad.se för att höra vad dom har att säga, men det verkar inte som att det är möjligt att få någon information från dom, eftersom ärendet inte lämnar deras inkorg.

Mitt senaste drag var att registrera mig på deras forum och starta en ny tråd med just frågan om dom har plagierade produkter i deras sortiment. Svaret lär dröja lite eftersom Conrad.se enbart har 4 st anställda och senaste vinsten pekade lite över 2 miljoner, back…

Som jag skrev på deras forum så kommer jag att slåss med tänder och klor för att få rättvisa om det skulle visa sig vara en plagierad Victorinox produkt. Det finns inget värre än att bli lurad via en online butik. Det förstör för alla andra som försöker få förtroende från kunder.

Nu ska vi inte måla fan på väggen, det kan ju röra sig om felaktiga bilder eller på annat sätt missuppfattad information från Conrad eller deras inköpskälla. Trots detta så borde det ju rent logiskt inte finnas några bilder på en Cybertool med solid-röda sidor då dessa aldrig har blivit tillverkade eller sålda av Victorinox själva…

Jag kommer att hålla er uppdaterade om vad som händer.

Edit1: Efter en hel del analysering av bilder av den solid-röda Cybertoolen så verkar det som att det är en version som heter Cybertool 31. Om det stämmer vet jag för närvarande inte, men den ska tydligen ha funnits i solid-röd färg. Förklaringen kan alltså vara att Conrad.se lagt upp en bild på en gammal Cybertool 31, men den jag beställt är alltså en 34 och bör således vara transparent. Jag uppdaterar om vi hittar något mer.

Edit2: Jag har varit i kontakt med Conrads tekniska support vid ett flertal tillfällen nu. Inte före jag insisterade på att få reda på hur produkten verkligen ser ut så fick jag mitt svar. Den är transparent röd i färgen och bilden på hemsidan stämmer inte överens med produkten jag beställt. Nu kan man andas ut lite. =) Min Victorinox Cybertool skickas från Tyskland direkt hem till mig, så det kommer att ta lite tid innan jag får den, men nu är jag ju inte längre orolig över vad som händer och sker på Conrad. =)